avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... REZERVARE DENUMIRE FUNDATIE
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

REZERVARE DENUMIRE FUNDATIE

Buna ziua

Am o nelamurire cu privire la numele pe care as vrea sa-l rezerv pt constituirea unei fundatii.
E vorba de spre numele socrului meu (decedat), dar in denumirea fundatiei am vrea sa apara numele... de scena, sa zic, respectiv, Gil Ionita, in loc de Virgil Ionita.
Intrebarea e : ce probleme credeti ca am putea intampina?
Cel mai recent răspuns: homereg , utilizator 21:51, 29 Mai 2009
* A: Pentru Bucuresti:
Dovada disponibilitatii denumirii alese de dvs. pentru FUNDATIE se obtine de la Ministerul Justitiei, Serviciul de relatii cu publicul si cooperare cu ONG-uri, strada Apolodor nr. 17, sector 5, telefon/fax: (021)410.72.72, (021)312.40.23; persoane de contact: Ana Mihaila - sef serviciu sau Paula Popa - consilier juridic. La Administratia Financiara platiti taxai in contul Ministerului Justitiei. La registratura Ministerului Justitiei completati o cerere tip la care anexati dovada platii taxei (chitanta).
* B: Pentru alte localitati:
Daca nu sunteti din Bucuresti, nu e nevoie sa va deplasati – dovada va va fi trimisa prin posta in termen de 14 zile . Cererea in vederea eliberarii dovezi de disponibilitate denumire se poate trimite prin scrisoare recomandata insotita de originalul chitantei ce atesta plata taxei.
buna ziua
De unde pot descarca un o cerere tip oentru rezervare denumire ONG ??? Urgent !!!
Merci.
Mircea
Puteti folosi si un model de cerere "proprie"

CERERE
pentru acordarea disponibilitatii denumirii

1. Solicitantul:
- Numele/Denumirea .....................................................
- Domiciliul/Sediul ....................................................

2. Categoria de persoana juridica fara scop patrimonial (asociatie, fundatie, federatie) pentru care se solicita verificarea ...............

3. Denumirea a carei verificare se solicita ............................

4. Temeiul juridic al cererii: Ordonanta Guvernului nr. 26/2000

5. Tariful achitat ........... lei, conform [nr. chitanta] .............

6. Data

7. Semnatura solicitantului

e OK , am gasit pe net , undeva , ! si am rezolvat cauza !!!...merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire asociatie roxy_dancer007 roxy_dancer007 Data post: Luni, 13 Iulie 2009, 10:53 Subiect: intrebare denumire asociatie buna ziua pentru rezervarea denumirii unei asociatii am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong Cattani Cattani Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a infiinta un ONG!Multumesc! (vezi toată discuția)
Va invitam sa postati Admin Admin Probleme legate de Infiintarea, actele necesare, activitatile permise de lege, administrarea activitatii, desfiintarea si orice alte probleme legate de ... (vezi toată discuția)