avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... denumire asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

denumire asociatie

Data post: Luni, 13 Iulie 2009, 10:53
Subiect: intrebare denumire asociatie

buna ziua

pentru rezervarea denumirii unei asociatii am inteles ca trebuie platita o taxa de 5 lei in contul trezoreriei.
acum,intrebarea mea este eu ma duc la trezoreria sectorului 5 -unde o sa fie sediul asociatiei,sau la trezoreria sect 3 unde locuiesc?

in afara de chitanta si cerere nu mai trebuie depus nimic la min justitiei pentru rezervarea denumirii?

pentru un club sportiv ce ordonante sau legi scriu pe cerere?

multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: alin24L , utilizator 18:40, 11 Octombrie 2011
Primul pas in infiintarea unei organizatii non-profit este obtinerea dovezii ca denumirea aleasa de voi este conforma cu legea, ca nu a fost rezervata de altcineva si ca nu exista coincidenta de nume cu alt ONG-uri. Dovada disponibilitatii denumirii se obtine de la Ministerul Justistiei, Serviciul de Relatii cu Publicul si Evidenta ONG, strada Apolodor nr. 17, sector 5, telefon/fax: (021)312.40.23, email relatiipublice@just.ro.
Platiti taxa de 5 lei noi la Trezoreria sectorului sau orasului in care locuiti, in contul Ministerului Justitiei.
Adaug la raspunsul de mai sus faptul ca, pentru a evita sa infiintati o asociatie sportiva care ulterior sa nu fie primita in Federatia de gen, este nevoie sa obtineti de la Federatie conditiile obligatorii privind DENUMIREA Asociatiei si mentiunile din STATUT.
Altfel, o veti lua de la capat cu schimbarea denumirii si statutului.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Cadrul legal al constituirii unui club sportiv il constituie dispozitiile Legii nr. 69/2000, legea educatiei fizice si sportului, cu modificarile si completarile ulterioare coroborate cu prevederile OG nr.26/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Legea nr.69/2000 o gasiti aici
[ link extern ]
Asadar, daca doresc sa infiinez o asociatie in Timisoara, trebuie sa obtin dovada disponibilitatii denumirii de la Ministerul Justitiei...asta inseamna ca ce trebuie sa fac mai exact? Sa trimit prin plic ce anume si unde anume?La adresa de mai sus?
Cererea se depune la Registratura generală a Ministerului justiţiei ori se transmite prin poştă pe adresa de mai sus.

Alte discuții în legătură

Intrebare denumire asociatie roxy_dancer007 roxy_dancer007 buna ziua pentru rezervarea denumirii unei asociatii am inteles ca trebuie platita o taxa de 5 lei in contul trezoreriei. acum,intrebarea mea este eu ma ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire fundatie tibibeiu tibibeiu Buna ziua Am o nelamurire cu privire la numele pe care as vrea sa-l rezerv pt constituirea unei fundatii. E vorba de spre numele socrului meu (decedat), ... (vezi toată discuția)
Cerere rezervare denimire ong ginmarstar ginmarstar Buna ziua , ma poate ajuta si pe mine cineva ca nu imi dau seama cum trebuie exact completata cererea de rezervare a denumirii unui ong , CERERE Pentru ... (vezi toată discuția)