avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Probleme nume Asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Probleme nume Asociație

Bună ziua,
După ce am întocmit dosarul pentru înființarea unui asociații și l-am depus la Judecătoria Iași, am primit în citație următorul paragraf „se pune în vedere faptul că denumirea Asociației nu poate cuprinde atât caractere mari cât și caractere mici precum și faptul că aceasta trebuie să fie în acord cu cea pentru care s-a eliberat dovada de disponibilitate - respectiv cu caractere mari. Față de această împrejurare să vă exprimați poziția în scris.” Numele asociației este format din alăturarea a două cuvinte, deci prin scrierea doar cu litere mari s-ar pierderea înțelesul.
Există vreo reglementare în acest sens?
Cel mai recent răspuns: Adrianerosca , utilizator 10:37, 14 August 2015
Instanța a acordat personalitate juridică, acceptând statutul și actul constitutiv în forma cu litere mari și mici.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
Adrianerosca, utilizator
In acest caz, nu cred ca trebuie sa va mai faceti probleme.
Există posibilitatea să mi se solicite modificarea statutului în etapele ce urmează (înscrierea în registrul asociațiilor, etc)?
Aveți idee în cât timp se va redacta hotărârea și când o pot lua?
Ce trebuie să fac după redactare? trebuie să o fac definitivă sau ceva de acest gen?
Bună ziua
În urmă cu ~25 de zile am solicitata Ministerului Justiției să aducă lămuriri în ceea ce privește rezervarea denumirii cu caracterelor mari, deși denumirea a fost solicitată cu caractere mari și mici, și să rectifice rezervarea.
Deoarece nu am posibilitatea sau nu știu cum să inserez imaginea scanată voi redacta.

„Utilizarea adresei înregistrate de Ministerul Justiției sub nr. ...../2015 prin care se solicită modificarea dovezii de disponibilitate a denumirii ASOCIAȚIA ______, vă precizăm:
Utilizarea literelor mici în dovada de disponibilitate nu este posibilă, din cauza platformei electrice de lucru Lotus Notes.
Astfel, din motive tehnice ne este posibilă rectificarea solicitată de dumneavoastră din „ASOCIAȚIA _______” în „Asociația _______”.
Utilizarea minusculelor este însă posibilă în cuprinsul statutului și actului constitutiv.
Mulțumim de înțelegere.”

Îmi cer scuze pentru liniile folosite, dar pentru optimizare SEO nu voi folosi denumirea Asociației în postare, nu aș vrea ca la o căutare pe google prima pagină afișată să fie un topic despre problemele pe care aceasta le-a avut cu denumirea.
Mulțumesc pentru înțelegere.

Dacă cineva are nevoie de o copie a răspunsului Ministerului Justiției pentru a o folosi în instanță, scrieți-mi pe adrianerosca@gmail.com
Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie culturala sanda1956 sanda1956 1. De unde obtin formularul pentru obtinerea dovezii de disponibilitate a numelui asociatiei? 2. Sediul as. va fi intrun local al primariei. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Autentificare? barabancea barabancea Vreau sa infintez o asociatie pe cont propriu si nu inteleg ce inseamna autentificare? \"Autentificarea statutului si a actului constitutiv la Biroul ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)