Este normal ca superiorul de la serviciu să aducă un trainer pentru mediere discuții generate mai mult din ego urile persoanelor?
Între mine și colegele mele care sunt și prietene s au generat niște discuții din orgoliu.. superiorul direct a decis să cheme un trainer , probabil psiholog, la serviciu pentru discuție cu toate trei.
Simt cumva ca este o situație mascată ce acoperă altceva .
Vă rog să mă sfătuiți!
Multumesc!
Buna ziua!
Vin către Dvs cu întrebarea dacă la încetarea contractului , se pierde stimulentul de inserție. Se pierde sau se suspenda?
Va rog sa ma ajutați cu un articol in acest sens.
Va Multumesc mult!
Buna ziua!
M am întors in câmpul muncii de la 01.06.2022, din concediu creștere copil.
Pana la 15.06.2022 am avut contractul pe aceeași firma de la care am și rămas in concediu creștere copil, de la 15.06 m au trecut pe alta firma din grupul firmei mari la care am avut contract de la 01.06, alt contract.
Din cunoștințele mele , când te întorci la serviciu , din creștere copil, angajatorul nu are voie sa te concedieze vreme de 6 luni.
In cazul meu cum se aplica?
Adică după 3 luni sau după 6 luni ar putea sa ma dea afara (având contract nou , pe alta funcție fata de cea anterioară?)
Multumesc frumos!
Buna ziua!
M am întors in câmpul muncii din creștere copil .
Conform legii beneficiez de acel stimulent de inserție in valoare de 650 lei.
Ce se întâmpla dacă ma reangajez la o alta firma fără întrerupere?
Pierd acest stimulent?
Buna ziua!
In luna Aprilie am fost in șomaj tehnic, este adevărat ca șase luni de când am reluat activitatea , angajatorul nu ma poate concedia?
Sau nu exista niciun articol de lege cu aceasta prevedere?
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzați ca va deranjez însă ma regăsesc intr o situație in care am nevoie de ajutorul Dvs.
Sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata încă din luna Februarie 2020 însă Din luna Iunie 2020 mi s a schimbat funcția, cu perioada de proba 90 zile calendaristice , perioada care s ar încheia in luna Septembrie 2020.
Între timp am rămas însărcinată și îmi este teama sa anunț acest lucru , ca nu cumva sa mi se desfacă contractul de munca.
Trebuie sa aștept sa se împlinească perioada de proba și apoi sa anunț sarcina?
Menționez ca in luna Aprilie 2020 am fost in șomaj tehnic.
Va rog sa ma sfătuiți in acest sens!
se opreste toata suma? se blocheaza contul ? sau se opreste x% din salariu, avand in vedere ca venitul lui nici nu atinge suma datorata sa zic asa ... ???
Buna ziua! sotul meu a primit o somatie de la serviciul public finante locale in care este specificat ca are de platit cateva amenzi mai vechi in valoare de 1900 lei si daca nu va achita aceasta suma in termen de 15 zile se va proceda la continuarea masurilor de executare silita, presupun ca blocarea contului in care primeste salariul de la serviciu.
M ar interesa sa stiu daca incepem sa achitam din aceasta suma, treptat, deoarece nu avem aceasta suma mare, se mai continua masurile de executare silita?
Va multumesc frumos!