avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie ANAF

Buna ziua! sotul meu a primit o somatie de la serviciul public finante locale in care este specificat ca are de platit cateva amenzi mai vechi in valoare de 1900 lei si daca nu va achita aceasta suma in termen de 15 zile se va proceda la continuarea masurilor de executare silita, presupun ca blocarea contului in care primeste salariul de la serviciu.
M ar interesa sa stiu daca incepem sa achitam din aceasta suma, treptat, deoarece nu avem aceasta suma mare, se mai continua masurile de executare silita?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nicolaeioana , utilizator 11:10, 4 Iunie 2015
Da, se va mentine poprirea/sechestrul pana la achitarea sumei. Nu exista in legislatie "o sa platim treptat".
se opreste toata suma? se blocheaza contul ? sau se opreste x% din salariu, avand in vedere ca venitul lui nici nu atinge suma datorata sa zic asa ... ???
Daca este executare silita se opreste toata suma, daca este sechestru se blocheaza contul, daca suma din cont nu este indestulatoare se trece la poprirea si executarea veniturilor si la retinerea unei cote de 1/3 din acestea. Dupa ce se vor indestula, contul va ramane blocat (desi nu este normal), caci pe ei nu ii mai intereseaza aspectul (gen "sedus si abandonat") si va trebui sa mergeti sa solicitati o hartie de deblocare cont de la anaf pe care apoi sa o duceti la banca dvs.
MULTUMESC FRUMOS !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)
Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să ... elsussy elsussy Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să îmi blocheze întreaga sumă aflată in cont? Ce as putea face ca banca să îmi permită ... (vezi toată discuția)