avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! M am întors in câmpul muncii de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! M am întors in câmpul muncii de la 01.06.2022, din ...

Buna ziua!
M am întors in câmpul muncii de la 01.06.2022, din concediu creștere copil.
Pana la 15.06.2022 am avut contractul pe aceeași firma de la care am și rămas in concediu creștere copil, de la 15.06 m au trecut pe alta firma din grupul firmei mari la care am avut contract de la 01.06, alt contract.
Din cunoștințele mele , când te întorci la serviciu , din creștere copil, angajatorul nu are voie sa te concedieze vreme de 6 luni.
In cazul meu cum se aplica?
Adică după 3 luni sau după 6 luni ar putea sa ma dea afara (având contract nou , pe alta funcție fata de cea anterioară?)
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 9 Iulie 2022
Va poate concedia imediat la revenirea fin concediu pentru creșterea copilului. Legea s-a schimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani lorena8 lorena8 Buna ziua, Va rog sa imi dati si mie un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: Acum8 luni m-am intors la serviciu din CIC, copilul meu urmand sa ... (vezi toată discuția)
Cand se da decizia de incetare activitate a contractului de munca in cazul intrarii in insolventa a firmei, contractul fiind deja suspendat pentru concediul de crestere a copilului surduluiza surduluiza Am o mare nelamurire si nu mai stiu pe ce cale sa o iau si pe cine sa intreb asa ca am decis sa apelez si la dvs. In timp ce ma aflam in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa cei 2 ani de stat in concediu de crestere a copilului predanicoleta predanicoleta Intr/o saptamana mi se termina concediul de crestere a copilului si trebuie sa reincep munca,insa angajatorul mi/a propus de curand sa/mi caut altceva de munca ... (vezi toată discuția)