Intr/o saptamana mi se termina concediul de crestere a copilului si trebuie sa reincep munca,insa angajatorul mi/a propus de curand sa/mi caut altceva de munca ,pe motiv ca postul meu s/a desfiintat.mi/a spus ca ei stiu ca sunt obligati sa ma primeasca dupa cum spune legea, insa nu mai au nevoie de oameni.si,chiar daca ma intorc,in cel mai scurt timp sa.mi caut altceva!eu as vrea sa stiu daca au voie sa ma concedieze in cele 6 luni in care legea ma protejeaza din momentul reangajarii?au voie sa ma concedieze pe motiv ca se fac restructurari?n/ar trebui sa ma de/a in somaj firma daca nu mai au nevoie de angajati?eu nu am cum sa/mi gasesc de munca in cel mai scurt timp,iar daca ei ma pot concedia in cel mai scurt timp eu nu o sa mai am nici un venit,de aceea ma refer la somaj!
va multumesc!
Va poate concedia imediat dupa revenirea din CCC .. nu mai exista niciun termen de 6 luni in care angajatorul nu va poate concedia.
Daca se fac restructurari atunci aveti posibilitatea de a intra in somaj.
Pana nu apare noul Cod al muncii si noul Contract colectiv de munca unic la nivel national, chiar o poate da afara?
Dupa 01.01.2011 am avut si eu la firma un astfel de caz, iar cei de la ITM mi-au spus ca se aplica vechiul Cod al muncii si vechiul CCM, pana apar noile modificari legislative.
Si cu toate astea... nu ar trebui sa o primeasca si sa o dea in somaj, daca se fac restructurari...???