Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
dupa terminarea concediului de 2 ani de ingrijire al copilului doream sa ma intorc la munca dar cei de la firma imi spuneau ca nu mai au nevoie de mine deoarece firma nu merge adica este in criza si se fac restructurari de posturi. nu stiu exact care sunt obligatiile angajatorului fata de persoana care tocmai a terminat concediul de ingrijire al copilului de 2 ani si nu sunt in cunostinta de cauza nici daca dupa acesti doi ani am dreptul la concediu legal si de la cine sa'l cer daca sunt in drept cu asa ceva. cei de la firma imi spuneau pana la urma ca ma reangajeaza si cu preaviz de 15 zile ma trece in somaj, este posibil acest lucru?
este posibil sa fiti conceditata pe motivul desfiintarii postului pe care il ocupati.
in acest caz, previzul este de 20 de zile lucratoare, in care puteti lucra 4h/zi, fiind platita 8.
la concediu de odihna aveti dreptul proportional cu timpul lucrat de la revenirea din concediu de crestere copil. se cere de la angajator (ca si inainte de cei 2 ani).
la reintoarcerea din crestere copil, angajatorul este obligat sa va primeasca pe aceeasi functie, cu acelasi salariu, si, timp de 6 luni, sa nu va concedieze pentru necorespundere profesionala.
si cam atat: in momentul reangajarii, veti fi tratata ca orice alt angajat.
daca va dati demisia sau incetati contractul prin acordul partilor, nu veti primi somaj.