avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate pojoga

Activitate pojoga

Este semnat doar de un membru din comiter. Nu a semnat președintele,un membru și nici cenzorul

BogdanGri a scris:

Buna ziua

A semnat cineva din conducerea asociatiei contractul cu noua firma?

Administratorul in baza carui document presteaza servicii si este platit?

Cenzorul ce zice?

Buna ziua!
Asociatia noastra are 3 blocuri. Anul trecut s-a facut o adunare generala fara a face si o reconvocare conf legii (au fost doar 14 ). Presedintele de asociatie nu a fost prezent si nici cenzorul. Nimeni din vechea conducere nu a semnat nimic. Au ales alta conducere, au schimbat firma de prestari servicii, au pus un punct in care s-a precizat ca unul din blocuri se desprinde. Procesul verbal de la acea adunare nu a fost afisat la avizier iar noi nu am stiut nimic. La avizier pe listele de plata a fost trecut tot vechiul presedinte,dar nu a semnat. De la primarie nu s-a spus ca acea adunare nu a fost legala si deci au ramas cei vechi iar toate listele afisate sunt comune in prezent si semnate doar de prestatorul de servicii.
Intre timp acel bloc si-a facut asociatie noua la judecatorie in luna august. In data de 25.10 a.c s-a facut adunare generala, iar convocarea s-a facut prin scrisori postale. La blocul care s-a separat vechea conducere nu a trimis notificari ci doar s-a afisat pe usa blocului, deoarece nu am avut acces acolo. Ni s-a spus ca s-au separat.
Este statutara adunarea generala reconvocata facuta in data de 25.10 ac, in care a fost prezenta vechea conducere si cenzorul ,dar nu au fost convocati blocul scindat daca ei deja s-au inregistrat la judecatorie dar nu sunt separati cu apa,gaze,lumina, etc? Precizez ca Contractul cu prestatorul de servicii ptr administrare nu este semnat de conducere deoarece adunarea din anul 2023 a fost nestatutar.
In urma adunarii reconvocate din data de 25.10 s-a ales alta conducere. Acum prestatorul de servicii ne-a blocat asociatia, nu ne da nici un document,arhiva,certificat de inmatirculate,etc. Am facut petitie la politie si asteptam.
Va rog sa-mi spuneti cam care sunt pasii urmatori si pasii pe cate trebuie sa-i facem. Precizez ca din anul 2009 de la infiintarea asociatiei nu s-a facut nici o actualizare la judecatorie cu toate ca am ridicat problema in adunari si am sesizat si primaria.
Acum presedintele si-a dat demisia, este alt presedinte. Toate documentele asociatiei sunt la administrator iar acesta nu vrea sa dea nici un document,stampila.
Cenzorul nu stie nimic.
Multumesc!
La acea adunare cenzorul nu a fost.. Au ales altă conducere ,au semnat ei,dar președintele nu a semnat și la primărie ni s-a confirmat că tot vechiul președintele este. În schimb el nu a semnat, mai mult a lăsat stampila administratorului. Cenzorul nu a venit niciodată la adinari.Azi avem adunare generală și voi întreba. Am înțeles că va veni. Dacă nu vine, cum a mai făcut,ce putem face?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

A semnat cineva din conducerea asociatiei contractul cu noua firma?

Administratorul in baza carui document presteaza servicii si este platit?

Cenzorul ce zice?

Se poate face divizarea unei asociații fără a se respecta art.13 alin 3 din legea 196/2018?
Precizez că nu s-a făcut niciodată reactualizarea asociației de la început din anul înființării 2009.
Dacă administratorul care este prestator de servicii și și-a înlocuit firma într-o adunare generală, fără prezența președintelui, fără semnăturile comitetului executiv.Nu a reconvocat adunarea generală conform legii.
În acea adunare a cerut celor prezenți,în nr de 14 persoane să-i schimbe firma, să divizeze un bloc, să schimbe președintele. Președintele nu a fost de acord.
Acum vrem să schimbăm totul și să facem conform legii.
Putem avea probleme cu acel contract?
Buna ziua!
Cine poate propune si in ce conditii putem rezilia contractul cu prestatorul de servicii ale asociatiei de proprietari?
Știu articolul.Am făcut 5 cereri și degeaba. Am făcut și la primărie,conf. legii și tot nu am primit nimic. Avem o aplicație E- bloc,dar în ea nu există posibilitatea de a le descarcă. Sunt doar niste numere. Deaceea am dat în judecată asociația și pe toți membrii și cenzorul. Acum aștept.
Deaceea vreau să știu dacă se pot face reparații fără factură și este legal.

latka a scris:

Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.

Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
...............................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
[ link extern ]

Se pot face reparații de asociație la un bloc de apartamente fără factură?
Dacă cer lămuriri ce reprezintă cheltuielile de reparații, nu mi se dă lămuriri. Am făcut cerere ptr factura ca să ved ce trebuie să plătesc,nu mi se dă.