avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate pojoga

Activitate pojoga

Știu articolul.Am făcut 5 cereri și degeaba. Am făcut și la primărie,conf. legii și tot nu am primit nimic. Avem o aplicație E- bloc,dar în ea nu există posibilitatea de a le descarcă. Sunt doar niste numere. Deaceea am dat în judecată asociația și pe toți membrii și cenzorul. Acum aștept.
Deaceea vreau să știu dacă se pot face reparații fără factură și este legal.

latka a scris:

Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.

Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
...............................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
[ link extern ]



Se pot face reparații de asociație la un bloc de apartamente fără factură?
Dacă cer lămuriri ce reprezintă cheltuielile de reparații, nu mi se dă lămuriri. Am făcut cerere ptr factura ca să ved ce trebuie să plătesc,nu mi se dă.
Acea coloana nu este comuna cu mine. Intre baia mea si baia vecinilor este un dormitor. Am totul separat, (apa,gaze, etc). pentru țeava care a fost comuna de la subsol am plătit deoarece am folosit-o mai de mult, dar la aceasta consider ca este asa cum a scris moderatorul.
Conf. legii 196 art 2 alin q inteleg ca daca este in folosinta altor proprietari nu am de ce sa platesc aceasta lucrare.
Buna seara!
Proprietarii dintr-un bloc sunt obligati sa contribuie la reparatia unei coloane de apa de la o alta coloana (tronson) cu toate ca este separata de coloana mea? Mentionez ca nu am nimic in comun cu acea teava de apa.
Bună ziua!
In asociația noastră s-au facut reparații la subsol la urgență. Nu s-a afișat la avizier și ne-am trezit cu sume mari de plată. Am cerut să văd factură și toți cei responsabili refuză.
Reparațiile coloanelor de apă pe verticală trebuie să le plătim toți chiar dacă nu avem nimic în comun?
La asociația de proprietari unde locuiesc, se fac lucrări de reparații de către o firmă, la,, urgență,, fără factură ci doar in urma unui proces verbal. Este corect? Asociația plătește numerat sau cu chitanță.
Am reusit sa iau si aceasta adeverinta exact cum ea fluturasul de salariu ceruta de Tribunal.
In proiectare instititul a platit permanet CNPP contributiile datorate.Tot personalul institutiei acordul,primele erau platite integral dupa cum era legile la acel timp si in anumite perioade (1970-2000) dar la finalizarea si predarea proiectului beneficiarului si anume:Intre anii 1970 2001 fiecare isi lua lucrarea,iar (in aceasta perioada ni se platea doar salariul de baza (a fost o perioada cand chiar ni se oprea o garantie de 10 % din salariu pana la predarea lucrarii),dar cand predam lucrarea ni se platea tot acord,premii. In anumite luni salariul brut devenea mai mult decat dublu.Din anul 2001-2000 acordul primele si restul s-a platit lunar.CNPP se leaga de aceste acorduri care nu s-au platit lunar ci doar la sfarsitul lucrarii cu toate ca institutul a specificat in adeverinta ca,contributiile au fost platite lunar.
Acum am termenul pe data de 12 septembrie si nu stiu daca voi avea castig de cauza avand la dosar adeverinta noua.
Am trecut de toate fazele si am castigat la tribunal,acum am ajuns la Curtea de apel dar mi s-a solicitat alta adeverinta mai detaliata (Am lucrat in proiectare iar acolo se platea pe lucrare.Mi s-a dat o adeverinta cu salariul net brut si contriburia suplimentara la pensie).CNPP Galati vrea o adeverinta individuala.
Acum cu legea 211/2018 am dreptul la calcul?Precizez ca nu mi s-a luat in calcul la stagiul complet de cotizare cei 4 ani si 11 luni.
Multumesc