avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Asociatia noastra are 3 blocuri. Anul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Asociatia noastra are 3 blocuri. Anul trecut s-a facut ...

Buna ziua!
Asociatia noastra are 3 blocuri. Anul trecut s-a facut o adunare generala fara a face si o reconvocare conf legii (au fost doar 14 ). Presedintele de asociatie nu a fost prezent si nici cenzorul. Nimeni din vechea conducere nu a semnat nimic. Au ales alta conducere, au schimbat firma de prestari servicii, au pus un punct in care s-a precizat ca unul din blocuri se desprinde. Procesul verbal de la acea adunare nu a fost afisat la avizier iar noi nu am stiut nimic. La avizier pe listele de plata a fost trecut tot vechiul presedinte,dar nu a semnat. De la primarie nu s-a spus ca acea adunare nu a fost legala si deci au ramas cei vechi iar toate listele afisate sunt comune in prezent si semnate doar de prestatorul de servicii.
Intre timp acel bloc si-a facut asociatie noua la judecatorie in luna august. In data de 25.10 a.c s-a facut adunare generala, iar convocarea s-a facut prin scrisori postale. La blocul care s-a separat vechea conducere nu a trimis notificari ci doar s-a afisat pe usa blocului, deoarece nu am avut acces acolo. Ni s-a spus ca s-au separat.
Este statutara adunarea generala reconvocata facuta in data de 25.10 ac, in care a fost prezenta vechea conducere si cenzorul ,dar nu au fost convocati blocul scindat daca ei deja s-au inregistrat la judecatorie dar nu sunt separati cu apa,gaze,lumina, etc? Precizez ca Contractul cu prestatorul de servicii ptr administrare nu este semnat de conducere deoarece adunarea din anul 2023 a fost nestatutar.
In urma adunarii reconvocate din data de 25.10 s-a ales alta conducere. Acum prestatorul de servicii ne-a blocat asociatia, nu ne da nici un document,arhiva,certificat de inmatirculate,etc. Am facut petitie la politie si asteptam.
Va rog sa-mi spuneti cam care sunt pasii urmatori si pasii pe cate trebuie sa-i facem. Precizez ca din anul 2009 de la infiintarea asociatiei nu s-a facut nici o actualizare la judecatorie cu toate ca am ridicat problema in adunari si am sesizat si primaria.

Alte discuții în legătură

Situatie incurcata asociatie proprietari. vinovati multipli Cuasoc Cuasoc Buna ziua! Va solicit respectos pareri in legatura cu iesirea dintr-o situatie aparent incurcata si as dori pareristilor \"ar fi trebuit\" sa se abtina. Se da ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)
Organizare corecta adunare extraordinara casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos o lamurire sau chiar consultanta, referitor la organizarea corecta, legala, statutara a adunarii generale extraordinare. Anul ... (vezi toată discuția)