avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate kanicky

Activitate kanicky

Buna ziua. Fata mea nascuta la Cluj locuieste si lucreaza in Franta de 4 ani. Recent s-a casatorit cu un francez. Deocamdata au primit un livret de familie. Am sfatuit-o sa informeze via Ambasada Romaniei, serviciul de evidenta al populatiei din Cluj pentru modificarea starii civile.
Va rog sa ne informati ce documente trebuie sa pregateasca si cum sa procedeze corect tinind cont ca pentru moment nu poate reveni in tara. Va multumesc.
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns. Da, avem un contract semnat si cu termen de finalizare de minim 6 luni.
Apartamentul l-am cumparat in toamna 2015 si apoi am plecat din tara ça sa ma intorc in aprilie cind am si semnat contractul cu arhitectul si mi-am cautat constructor. S-a procedat la masuratori, devise, desene proiect. In asteptarea certificatului de constructie de la primarie nu am semnat inca nimic cu constructorul. Iarasi am plecat din tara ça sa revin acum in iulie si sa ma concertez cu dinsii pentru pasii urmatori. Ca sa aflu ça nu se mai elibereaza certificate de constructie pentru blocuri. Fie ca-i balcon inchis, fie ça ar fi de desfiintat 2 pereti de debara care nu sint de résistenta… decit daca se face expertiza globala à blocului pe banii celui intéresat.
In ceea ce priveste asociatia, relatiile sint impecabile. Dar nu le-am cerut in mod express o aprobare fiind la curent ça lucrarea ce o doresc nu este in partea comuna si in plus nu ar fi suficient pentru ca sa dau startul la lucru, decit daca detin aprobarea de la primarie prin acest certificat de constructie (ca sa ma conformez noii legi)
In plus, terasa blocului este in perfect à stare, nu este nimic de réparat deocamdata, déci nu am cum sa ma inteleg cu asociatia pentu à bénéficia de acoperirea golurilor din plafonul balconului meu, goluri din constructie si pe care alti proprietari le-au acoperit la timpul lor. Consider ca este o lucrare pe care trebuie sa o fac eu, nimeni nu o va face pentru mine. Voiam doar sa ma informati daca aceasta masura de blocaj la nivelul Bucurestiului, de care-mi vorbeste arhitectul, este de vigoare. Va multumesc inca odata.

Buna ziua si va multumesc pentru raspuns. Da, avem un contract semnat si cu termen de finalizare de minim 6 luni.
Apartamentul l-am cumparat in toamna 2015 si apoi am plecat din tara ça sa ma intorc in aprilie cind am si semnat contractul cu arhitectul si mi-am cautat constructor. S-a procedat la masuratori, devise, desene proiect. In asteptarea certificatului de constructie de la primarie nu am semnat inca nimic cu constructorul. Iarasi am plecat din tara ça sa revin acum in iulie si sa ma concertez cu dinsii pentru pasii urmatori. Ca sa aflu ça nu se mai elibereaza certificate de constructie pentru blocuri. Fie ca-i balcon inchis, fie ça ar fi de desfiintat 2 pereti de debara care nu sint de résistenta… decit daca se face expertiza globala à blocului pe banii celui intéresat.
In ceea ce priveste asociatia, relatiile sint impecabile. Dar nu le-am cerut in mod express o aprobare fiind la curent ça lucrarea ce o doresc nu este in partea comuna si in plus nu ar fi suficient pentru ca sa dau startul la lucru, decit daca detin aprobarea de la primarie prin acest certificat de constructie (ca sa ma conformez noii legi)
In plus, terasa blocului este in perfect à stare, nu este nimic de réparat deocamdata, déci nu am cum sa ma inteleg cu asociatia pentu à bénéficia de acoperirea golurilor din plafonul balconului meu, goluri din constructie si pe care alti proprietari le-au acoperit la timpul lor. Consider ca este o lucrare pe care trebuie sa o fac eu, nimeni nu o va face pentru mine. Voiam doar sa ma informati daca aceasta masura de blocaj la nivelul Bucurestiului, de care-mi vorbeste arhitectul, este de vigoare. Va multumesc inca odata.

Buna ziua.
Vin spre Dvoastra pentru un sfat avizat. Pe scurt : nu locuiesc in tara ; am cumparat un apartament in Bucuresti sectorul 3 in spatele blocurilor de la Unirii fintini ; apartamenul este la ultimul etaj si are gauri in plafonul balconului ; model din constructie ; si ploua, ninge in balcon ; la cumparare mi-am zis ca-l voi inchide si etanseiza cum trebuie, asa cum multi altii au procedat ; intre timp a venit legea prin care se interzice acest lucru fara certificat de constructie de la primarie ; ok. am angajat in aprilie un arhitect ca sa procedeze la obtinerea certificatului de urbanism si cel de constructie. Toate bune pina aici. Acum am revenit in tara si arhitectul m’a informat ca noua conducere a capitalei nu mai delivreaza nici un certificat de constructie la constructiile déjà existente. Si ca daca cineva doreste acest certificat trebuie sa plateasca o analiza specializata pentru tot blocul, pentru toate apartamentele si la toate scarile. Si numai atunci s-ar putea decide o eventuala aprobare. Mi s-a explicat ça si daca cineva si-ar permite sa plateasca aceasta expertiza, se va lovi de usile inchise ale celorlalti proprietari, care nu sint obligati sa permita control si masuratori. Deci sintem total blocati si nu putem face altceva decit sa asteptam pina cind masura va fi ridicata, daca se va intimpla intr-o buna zi.
Va rog sa ma luminati dvoastra. Este adevarat acest cosmar ? La sfirsitul lunii mi se termina concediul si trebuie sa plec din tara, i-am dat arhitectului de la inceput 1000 euro si mi-a facut numai certificatul de urbanism. Nu pot incepe lucrarea fara certificatul de constructie. Sa-mi cer restul din bani si sa caut alta persoana care sa se ocupe mai departe sau sa stau linistita si sa astept pentru ca arhitectul are dreptate.
Va multumesc mult pentru parerile Dvoastra.
Buna ziua. Am o familie cu 3 copii in chirie intr-un duplex pe Unirii. De origine sirieni, recent tatal ( medic dermatolog) a obtinut nationalitatea romana. Au mai mult de 3 luni de neplata a chiriei si 6 luni neplatite la administratie. Personal eu locuiesc in strainatate, dar am mandatari in RO.Chiriasul are contract inregistrat la circa financiara si sint la zi cu taxele pentru chirii, ele raminind nepercepute. Cum trebuie sa procédez ca sa intru in drepturile contractuale.