avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielaFluturas

Activitate GabrielaFluturas

Bună ziua,

Am terminat facultatea în anul 2019, pe perioada căreia am beneficiat de pensie de urmaș. Programul de studii pe care l-am urmat, farmacie, a organizat examenul de licență în luna septembrie ceea ce înseamnă că am ratat admiterea la master. Între timp m-am angajat dar aș vrea să dau admiterea la master anul acesta.
Întrebarea mea este : aș mai putea beneficia de pensia de urmaș pe durata masterului având în vedere întreruperea de 1 an a studiilor? Împlinesc în octombrie 25 de ani, deci aș mai putea beneficia încă un an de pensie?
Discuție Mi-e frica !
Buna seara, am o problema cu un vecin. Intr-o dupa amiaza au venit 2 colege la mine pentru ca erau in trecere. Eu stau cu chirie aici de 2 luni. Am iesit in fata blocului, in pijamale, sa stau de vorba 10-15 minuite cu ele. Peste aproximativ 10 minute vine un vecin cu familia si tipa la noi (nu am inteles nici una ce a zis). A intrat in bloc impreuna cu familia, a coborat iar, s-a uitat la noi, a intrat iar si cand a coborat ultima data sa plece undeva s-a adresat in felul urmator :
Vecin : Ma fetelor voi asa tare vorbiti la voi acasa?
Eu : Ma scuzati, eu nu tip, asa este vocea mea, mai puternica (da, am un timbru vocal puternic dar nici vorba sa tip)
Vecin : De ce tipi ma la mine? Vezi ca aici e habitatul meu si fac ce vreau eu ! Unde stai? Eu vreau liniste aici in habitatul meu !
Eu : Ma vedeti in pijamale, unde pot sa stau?
Vecin : Nu ma intereseaza ! Blocul e al meu si trotuarul al tau !
(ce sa inteleg eu din "trotuarul e al tau"?)
Vecin : De ce te uiti asa la mine?
Colegele mele : Dar cum se uita? (mentionez ca avea atata respect de sine incat avea ochelari de soare)
Vecin : Ce crezi ca mi-e frica de tine? Tie sa-ti fie frica de mine nu mie de tine.
Eu : Credeti ca mi-e frica de dumneavoastra?
Vecin : Nu mai comenta, aici e habitatul meu si fac ce vreau ! Si vreau liniste ! Eu sunt seful aici si cu asta am zis tot !

In urma acestei discutii am ramas cu o frica nedescrisa, de atunci nici la paine n-am iesit pentru ca eu am inteles din ce a zis dumnealui, o amenintare. Iau pastile sa dorm, iau pastile sa ma calmez, sunt eu prea speriata sau acest om are anumite intentii? Este ceva de facut? Mi-e frica ca daca voi iesi din casa si ma voi intalni cu dumnealui sa nu-mi faca ceva. Am 20 de ani si sunt studenta. Mentionez ca este primul contact cu un vecin si ca nu cunosc nici un alt vecin nici macar dupa aspect.
Sunt studenta, am 19 ani si beneficiez de o pensie de urmas care este pe numele mamei mele de cand aveam varsta de 4 cand a decedat tatal meu. As vrea sa trec pensia pe numele meu, ce ar trebui sa fac in acest sens? Ar mai fi faptul ca pensia este pusa pe cardul mamei la o banca. Ar putea constitui asta o problema?