avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuare pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuare pensie de urmaș

Bună ziua,

Am terminat facultatea în anul 2019, pe perioada căreia am beneficiat de pensie de urmaș. Programul de studii pe care l-am urmat, farmacie, a organizat examenul de licență în luna septembrie ceea ce înseamnă că am ratat admiterea la master. Între timp m-am angajat dar aș vrea să dau admiterea la master anul acesta.
Întrebarea mea este : aș mai putea beneficia de pensia de urmaș pe durata masterului având în vedere întreruperea de 1 an a studiilor? Împlinesc în octombrie 25 de ani, deci aș mai putea beneficia încă un an de pensie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:13, 13 Iulie 2020
Legea 263/2010
Art.84
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
b)dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

Din prevederile de mai sus se intelege ca puteti beneficia de pensie de urnas.
-Urmati o forma de invatamant potrivit legii.
-Nu ati implinit varsta de 26 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas nealocata pentru student masterand zi gugurita01 gugurita01 Buna ziua! Fiica mea,in varsta de 24 de ani este licentiata in drept si inscrisa la master in drept penal.Este si angajata cu norma intreaga,cu salariul minim ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si indemnizatie de somaj? Mviorica Mviorica Buna ziua. Daca am o pensie de urmas in valoare de 350 RON mai pot beneficia si de somaj? Mentionez ca am absolvit in 30 iunie facultatea. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt studenti sammy44 sammy44 Fiica mea este in ultimul an la Drept si beneficiaza de pensie de urmas . Cat timp poate lua aceasta pensie , daca nu da licenta anul acesta si o da anul ... (vezi toată discuția)