avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Activitate alinaavad

Activitate alinaavad

Ati putea sa fiti un pic mai explicit? In speta mea, nefiind deja actionata executarea silita pe niste cheltuie cu care am fost de acord, am achitat o parte dar intre timp s-a a trecut timpul si ele s-ar cam prescrie...
Nu s-a apelat la executor judecatoresc. Doar am primit instiintare de plata din partea bancii.
Buna seara. In ce interval de timp se prescriu cheltuielile de judecata? Mai precis, am primit o somatie de plata a unor cheltuieli de judecata cu banca la care am creditul ipotecar, cheltuieli ce mi-au fost comunicate in feb 2016. Tot atunci am solicitat catre banca o esalonare a respectivelor cheltuieli pentru o perioada de 6 luni, reusind a achita doar 3 rate din suma datorata. Astfel din iunie 2016 nu am mai achitat nici o rata din sumele reprezentand cheltuieli de judecata. Acum, in noiembrie 2020, am primit o somatie din partea bancii prin care sunt obligata sa platesc diferenta restanta. Au dreptate? Din ce stiu, aceste tipuri de cheltuieli se prescriu.....Ma puteti lamuri putin ca sa stiu cum sa actionez mai departe?! Multumesc mult.
Stie careva daca pentru anul 2012, pentru sumele incasate de angajati prin conventie civila se retineau la sursa doar impozitul sau impozitul si asigurarile de sanatate? Poate cineva sa ma lamureasca in aceasta privinta? Sau mai exact, care erau in 2012 toate taxele ce trebuiau achitate de angajator catre stat in cazul conventiilor civile? Multumesc frumos pentru raspuns.
Casa de pensii refuza saia in calcul perioada de 10 ani lucrata de tatal meu la Mecanica Ceahlau in perioada 1990 - 2000 (an in care aceasta intreprindere a fost inchisa) ca urmare a faptului ca nu are pe cartea de munca stampila lichidatorului, restul inscrisurilor fiind corecte. A obtinut de la vechea firma ce se ocupa de lichidarea intreprinderii Mecanica Ceahlau o adeverinta prin care mi se recunoaste perioadade munca cuprinsa intre anii 1990 si 2000 si acum, la obtineare deciziei finale de pensionare, Casa de Pensii declara ca nu-i recunoaste perioada de cotizare respectica ca urmare a lipsei de inscrisuri pe cartea de munca (reamintesc ca ii lipseste doar stampila - semnatura aferenta persoanei din partea Lichidatorului exista pe cartea de munca) si il penalizeaza incadrandu-l la 35 de ani vechime si incadrarea la pensionare anticipata. Va rog mult sa-mi spuneti ce demersuri va trebui sa faca tatal meu din acest moment pentru o recalculare mai exacta a vechiii. Doar o simpla contestatie? Sau va trebui mers in instanta?