avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara. In ce interval de timp se prescriu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara. In ce interval de timp se prescriu cheltuielile de ...

Buna seara. In ce interval de timp se prescriu cheltuielile de judecata? Mai precis, am primit o somatie de plata a unor cheltuieli de judecata cu banca la care am creditul ipotecar, cheltuieli ce mi-au fost comunicate in feb 2016. Tot atunci am solicitat catre banca o esalonare a respectivelor cheltuieli pentru o perioada de 6 luni, reusind a achita doar 3 rate din suma datorata. Astfel din iunie 2016 nu am mai achitat nici o rata din sumele reprezentand cheltuieli de judecata. Acum, in noiembrie 2020, am primit o somatie din partea bancii prin care sunt obligata sa platesc diferenta restanta. Au dreptate? Din ce stiu, aceste tipuri de cheltuieli se prescriu.....Ma puteti lamuri putin ca sa stiu cum sa actionez mai departe?! Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:45, 26 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dreptul bancii de a recupera acele sume, pare a fi prescris.
Este greu de spus.
Daca aveti toate actele posibile mergeti cu ele la avocat.
Daca s-a apelat la executor ar fi bine sa mergeti de urgenta la avocat.
Nu s-a apelat la executor judecatoresc. Doar am primit instiintare de plata din partea bancii.
Este bine ca va da timp de reacție in mod activ dar depinde si cum veți folosi acest timp.
Ati putea sa fiti un pic mai explicit? In speta mea, nefiind deja actionata executarea silita pe niste cheltuie cu care am fost de acord, am achitat o parte dar intre timp s-a a trecut timpul si ele s-ar cam prescrie...

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Poprire salar in calitate de codebitor si dupa 10 ani de la acordarea creditului? Bianca Cosmina Bianca Cosmina Buna ziua, In Aprilie anul acesta s-au implinit 10 ani de cand am semnat in calitate de codebitor pentru fostul sot la un credit de imprumut pentru suma de ... (vezi toată discuția)
Executare silita banci adriana_me adriana_me In urma unei tepe pe care mi-a dat-o un prieten m-am trezit ca am un credit neplatit de 2 ani. Eu ma-am mutat de ceva timp asa ca m-am trezit ca am o hotarare ... (vezi toată discuția)