Buna seara. In ce interval de timp se prescriu cheltuielile de judecata? Mai precis, am primit o somatie de plata a unor cheltuieli de judecata cu banca la care am creditul ipotecar, cheltuieli ce mi-au fost comunicate in feb 2016. Tot atunci am solicitat catre banca o esalonare a respectivelor cheltuieli pentru o perioada de 6 luni, reusind a achita doar 3 rate din suma datorata. Astfel din iunie 2016 nu am mai achitat nici o rata din sumele reprezentand cheltuieli de judecata. Acum, in noiembrie 2020, am primit o somatie din partea bancii prin care sunt obligata sa platesc diferenta restanta. Au dreptate? Din ce stiu, aceste tipuri de cheltuieli se prescriu.....Ma puteti lamuri putin ca sa stiu cum sa actionez mai departe?! Multumesc mult.
Da, trebuie facuta o analiza juridica si cu privire la o posibila intrerupere a termenului de prescripție.
Când spun sa se mearga la avocat este mai mult decat necesar a se proceda asa pentru o rezolvare profesionista si sigura.
De asemenea, se pot discuta foarte multe lucruri în mod confidențial la.avocat.
Procesele se judeca de judecatori profesioniști si avocatii profesioniști isi exprima si ei opiniile juridice pentru a lamuri instanta.