avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita banci
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita banci

In urma unei tepe pe care mi-a dat-o un prieten m-am trezit ca am un credit neplatit de 2 ani. Eu ma-am mutat de ceva timp asa ca m-am trezit ca am o hotarare de executare silita pentru un credit pe care l-am platit o parte si acum ma urmareste un executor judecatoresc pentru TOT creditul nu doar pentru cel restant. Pot face ceva in privinta asta? caci mi-au blocat toate conturile si eu as vrea sa inchid problema dar sa platesc ce imi ramasese din credit nu tot creditul, indiferent de ratele achitate.....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:08, 23 Iunie 2014
Ce aveti de plata e cel ramas de plata la care se adauga penalitati, cheltuieli de executare.. suma care se aduna in plus e una considerabila si per total se prea poate sa depaseasca ce ati imprumutat.
Ce puteti face e sa contestati suma in termen de 15 zile de cand ati aflat cat va pretind.
Din cate credeam eu creditul respectiv s-a inchis in anul 2011. Nu am avut acces la nici o notificare din partea bancii absolut nimic. Mi-a parvenit prin intermediari o hotarare si o decizie de executare emisa de un executor judecatoresc dupa ce mi s-au blocat conturile si nu am inteles de ce si am inceput sa pun intrebari. Cum pot contesta suma? Caci in hartiile pe care le-am citit au anexat cotractul de credit si suma este cea din contract la care se adauga penalitati cheltuieli de executare etc? Unde ma duc sa contest ? Pot obliga executorul sa-mi transmita defalcarea creditului cu ratele platite si sumele restante?
dati cateva detalii.. cand ati incheiat contarctul, pe cat timp si de cand e napletit ?
Uitati-va pe portalul instantelor de judecata ( va cautati dupa judecatoria de domiciliu si dupa nume) si vedeti cand s-a incuvintat executarea silita.
Cand ati primit de la executor instiintarea ( data postei)?
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Pe 11 iunie este data la care a fost primit prin posta si la mine a juns pe 18 iunie. Contractul este din 2008 si era pana in 2016. In 20111 eu am plecat din tara o perioada si am lasat o suma mare de bani cuiva sa-l plateasca dar se pare ca nu s-a intamplat. In hartiile care au ajuns acum la mine apare o hotarare definitiva din 31.03.2014 a unei sectii civile prin care se incuvinteaza cererea unui executor judecatoresc de a porni hotarea silita in numele unui Secapital reprezentant prin KRUK si o somatie din 10.06. a biroului executorului judecatoresc care in urma unei incheiri de dosar din aceeasion data 10.06 2014 prin care ma someaza sa declar tot ce am si in termen de o zi de la primirea/lasarea plicului sa achit datoriile.De asemnea o adresa catre toate bancile prin care acestea sunt instiintate de proprie.
Aveti termen 15 zile sa contestati. Invocati implinirea termenului de prescriptie si suma pretinsa. Aveti nevoie de un specialist sa va formuleze contestatia.

Alte discuții în legătură

Anulare executare silita hj definitiva !!!!! Lixu Lixu Am o problema cu privire la urmatorul aspect : executorul judecatoresc este obligat prin lege ,sa-mi restituie toate sumele care mi le-a retinut din cont ... (vezi toată discuția)
Am văzut că s-a introdus cerere de încuviințare executare silită la adresa mea. În cât timp mi se va comunica hotărârea? mâine am termen pentru admitere sau respingere încuviințare VictorArditti VictorArditti Am vazut ca s-a introdus cerere de incuviintare executare silita la adresa mea. Sa zicem ca se incuviinteaza. De cand curge termenul de 17 zile de introdus ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare Mihaela Nevoie Mihaela Nevoie Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o hotarare judecatoreasca prin care sa se fi admis o contestatie la executare, cu consecinta deblocarii conturilor? E ... (vezi toată discuția)