Buna ziua,
Am un coleg care de 4 luni prezinta concedii medicale cu tuberculoza, a stat in spital la infectioase (chiar a fost bolnav) si vine din cand in cand la serviciu sa aduca certificatele si mai lucreaza cate ceva la birou. Cine declanseaza ancheta epidemiologica? De ce i se permite sa vina la serviciu?
Buna seara,
Lucrez de putin timp la achizitii intr-un ong si am o intrebare. Trebuie incheiat un contract cu un avocat pentru asistenta juridica si am citit in legea achizitiilor ca sunt exceptate. Asta inseamna ca pot incheia acest contract cu avocatul pentru anul 2017 fara alte oferte si fara a avea bugetul aprobat? Se aplica regula 1/12 din bugetul anului 2016?
Va multumesc.
O seara frumoasa.
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: s-a stricat un senzor de la centrala termica, am facut sesizarea de aproape 2 luni si nu a venit nimeni sa-l repare, desi am dat telefoane si mail-uri intruna. Conform facturii, acesta este in garantie. In cadrul firmei am primit raspunsuri contradictorii de la angajati, fiecare spune altceva (ca este in garantie, ca nu este in garantie si trebuie platit 140 lei etc.). Astazi - intr-o ora - vine cineva de la firma care insista sa platesc. Spune ca la instalarea senzorului mi s-a dat cutia lui si certificatul de garantie, dar eu stiu sigur ca n-am primit asa ceva, doar factura. Lucrul cu aceasta firma a mers greu de la inceput - in conditiile in care o centrala se instaleaza intr-un apartament intr-o saptamana maxim, lor le-a luat mai mult de o luna (si asta in octombrie - noiembrie - decembrie cand nu mai sunt multe instalari). In permanenta sunam la firma sa vina sa-si termine lucrarea, conform contractului incheiat. Au fost neseriosi in permanenta. Acum ce sa fac daca firma imi cere ceva ce nu mi-a dat?
Va multumesc pt raspunsuri. Asta inseamna ca trebuie sa angajez un avocat? Acum cateva zile a contractat un credit (de care am aflat intamplator, banii sunt deja la salile cu jocuri de noroc), as mai putea sa fac ceva acum? Pana ajung in instanta pentru procedura de care spuneti, as putea sa-l opresc cumva din imprumuturi?
Buna ziua,
Bunicul meu a primit diagnosticul de dementa. Din pacate a cazut in patima jocurilor de noroc si in permanenta se imprumuta, cheltuie banii din pensie, ne cere intruna bani pentru aceste jocuri de noroc (minte, spune ca cere bani pt altceva). Cum pot sa-l opresc? Nu se poate interna, ar fugi. Sa duc la banca prin care primeste pensia hartia de la doctor? Daca se duce la alta banca? Nu-l pot urmari non stop. Va multumesc. O zi buna.
Buna ziua,
Daca la titlurile de stat nu se plateste impozit pe dobanda, este valabil si la cass?
Daca la dobanda aferenta depozitelor bancare se plateste impozit, se adauga si cass in conditiile in care eu am salariu?
Va multumesc.
O zi buna.
Lunile cu concediu medical de sarcina si lauzie sunt trecute cu salariu 0 pt ca sunt decontate de stat?
Este posibil ca toti angajatii sa nu fi fost declarati o luna? Luna aceea de care s-a sesizat persoana?
Va multumesc pt raspuns.
Stiti cumva cum pot verifica in declaratia 112 ca s-a declarat corect persoana in cauza? Nu eu fac acea declaratie, dar daca imi spuneti cum, as putea verifica. Colega care se ocupa de asta este in concediu.