Buna ziua,
Bunicul meu a primit diagnosticul de dementa. Din pacate a cazut in patima jocurilor de noroc si in permanenta se imprumuta, cheltuie banii din pensie, ne cere intruna bani pentru aceste jocuri de noroc (minte, spune ca cere bani pt altceva). Cum pot sa-l opresc? Nu se poate interna, ar fugi. Sa duc la banca prin care primeste pensia hartia de la doctor? Daca se duce la alta banca? Nu-l pot urmari non stop. Va multumesc. O zi buna.
Solutia este sa-l puneti sub interdictie judecatoreasca conf.art.164 NCC,iar pana la solutionarea cererii de punere sub interdictie judecatoreasca ,instant de tutela poate numi un curator special.[Art.167 NCC]
Va multumesc pt raspunsuri. Asta inseamna ca trebuie sa angajez un avocat? Acum cateva zile a contractat un credit (de care am aflat intamplator, banii sunt deja la salile cu jocuri de noroc), as mai putea sa fac ceva acum? Pana ajung in instanta pentru procedura de care spuneti, as putea sa-l opresc cumva din imprumuturi?
Indicat ar fi sa va angajati un avocat care sa va redacteze cererea si sa va reprezinte. Daca nu aveti posibilitatea, puteti sa solicitati asistenta juridica gratuita. De asemenea, se va numi de catre instanta de judecata un curator special (care e tot avocat). Succes!
V-am explicat solutiile juridice,daca credeti ca va descurcati fara un avocat, nu este obligatoriu sa va angajati avocat.Pana ajungeti la instanta incercati s-al impiedicati sa iasa din casa(in mod pasnic)sau sa-i luati actul de identitate,cel putin nu va mai face contracte de credit dejavantajoase.