avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere sub interdictie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere sub interdictie

Este vorba de o persoana de sex masculin, adulta, internata in acest moment intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta. Parintii sunt decedati de 2 ani , timp in care a fost internat in acel spital. Familia doreste sa faca succesiunea locuintei acestuia precizand ca sunt mai multi mostenitori pe langa tatal decedat.Intrebarea este daca pot depune eu ( precizez ca sunt verisoara tanarului in cauza), aceasta cerere de punere sub interdictie prin care tribunalul sa dispuna punerea sub interdictie si numirea unui curator care sa-i reprezinte interesele in fata notarului ?Ce acte imi trebuiesc si care sunt costurile acestei actiuni? Precizez ca in acest moment toate actele tanarului doveditoare ale gradului de handicap le detine institutia unde este internat.
Cel mai recent răspuns: Altimob , utilizator 19:34, 12 Septembrie 2015
Puteti solicita punerea sub interdictie si numirea unui tutore. In cadrul procedurii se va face expertiza medicala pentru a se verifica starea domnului. Aveti nevoie si de doi martori.
Va trebui sa achitati expertiza si, eventual, onorariu de avocat, daca va hotarati sa angajati unul
Persoana care nu are discernamantul necesar pentru a se ingriji de interesele sale ,din cauza alienatiei ori debilitatii mintale,va fi pusa sub interdictie judecatoreasca.[Art.164(1)NCC].
In caz de nevoie si pana la solutionarea cererii de punere sub interdictie judecatoreasca ,instanta de tutela poate numi un curator special pentru ingrijirea si reprezentarea celui carui interdictie fost ceruta precum si pentru administrarea bunului acestuia.[Art.167 NCC.]Puteti cere si dvs.punerea sub interdictie.Va fi necesara si o experitza psihiatrica,veti depune si actele medicale,costurile vor fi reprezentate de plata expertizei si, onorariu avocat daca, angajati un avocat.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri bolnav psihic internat pompiliairina pompiliairina Cine administreaza bunurile unei persoane internata intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta printr-o hotarare judecatoreasca? Cine este curator ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico legala macrita macrita Expertiza medico-legala pentru punerea sub interdictie a uneio persoane in varsta de 83 de ani se dispune de catre instanta ? Ce se intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela bolnav psihic Yrreall42 Yrreall42 Buna ziua !Tatal meu este diagnosticat cu alzheimer si parkinson. Este agresiv,alcoolic si aduna lucruri din gunoaie permanent. Nu se poate comunica cu el ... (vezi toată discuția)