avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... expertiza medico legala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

expertiza medico legala

Expertiza medico-legala pentru punerea sub interdictie a uneio persoane in varsta de 83 de ani se dispune de catre instanta ? Ce se intampla in cazul in care persoana refuza sa se supuna expertizei ?
Expertiza medico legală psihiatrică este absolut necesară pentru ca persoana să fie pusă sub interdicţie judecătorească.Trebuie să se dovedească lipsa discernământului , datorat alienaţiei sau debilităţii mintale. Da, efectuarea expertizei se dispune de către instanţă. Dacă se dovedeşte că persoana nu se poate îngriji de interesele sale datorită alienaţiei sau debilităţii mintale , se dispune punterea sub interdicţie şi se numeşte un tutore .Dacă este vorba însă doar despre bătrâneţe , iar discernământul nu este afectat, atunci se dispune numirea unui curator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri bolnav psihic internat pompiliairina pompiliairina Cine administreaza bunurile unei persoane internata intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta printr-o hotarare judecatoreasca? Cine este curator ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie codrutavlad codrutavlad buna ziua! este obligatoriu ca o persoana cu dementa vasculara, care are certificat de incadrare in gradul Grav de handicap,sa fie pusa sub interdictie?de ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie Altimob Altimob Este vorba de o persoana de sex masculin, adulta, internata in acest moment intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta. Parintii sunt decedati de 2 ... (vezi toată discuția)