avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat bolnav tbc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat bolnav tbc

Buna ziua,
Am un coleg care de 4 luni prezinta concedii medicale cu tuberculoza, a stat in spital la infectioase (chiar a fost bolnav) si vine din cand in cand la serviciu sa aduca certificatele si mai lucreaza cate ceva la birou. Cine declanseaza ancheta epidemiologica? De ce i se permite sa vina la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 8 Iunie 2017
Ancheta epidemiologică se declanşează în 72 de ore de la depistarea cazului index. Primii paşi în efectuarea unei anchete revine medicilor de familie, de întreprindere şi medicilor şcolari, deoarece aceştia cunosc cel mai bine bolnavul şi pot stabili corect arealul anchetei.

De asemenea, se poate solicita Direcţiei de Sănătate Publică să deschidă o anchetă epidemiologică cu privire la aceasta situatie.

Ati discutat cu angajatorul aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia firmei in cazul unei boli contagioase CHMarius CHMarius Buna ziua, Un coleg de servici a fost internat recent pentru ca scuipa sange si a fost depistat cu TBC. Firma la care lucrez omite subiectul..ei zic ca nu ... (vezi toată discuția)
Anchetele epidemiologice sau rapoartele care arata cum s-a transmis noul coronavirus au fost publicate în presă? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Anchetele epidemiologice sau rapoartele care arata cum s-a transmis noul coronavirus au fost publicate in presa? Eu nu am gasit asa ceva nicaieri. Daca a ... (vezi toată discuția)
Arhivare declaratie vizita zone persoane infectate bigienterprises bigienterprises Buna ziua, declaratia angajatilor ca au/nu vizitat zone in care se aflau persoane infectate, au fost/nu au fost in contact cu persoane infectate, febra tuse ... (vezi toată discuția)