avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Arhivare declaratie vizita zone persoane infectate
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Arhivare declaratie vizita zone persoane infectate

Buna ziua, declaratia angajatilor ca au/nu vizitat zone in care se aflau persoane infectate, au fost/nu au fost in contact cu persoane infectate, febra tuse etc.:
- Este obligatorie prin lege?
- Trebuie arhivata de catre angajator? Daca da, cat timp?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:11, 9 Aprilie 2021
Bună ziua,

În nicio lege nu e prevăzută o astfel de declarație. La ce îi folosește angajatorului, de ce a introdus-o?
Este vorba despre declaratia care se ia în aceeași baza in care o fac si institutiile și băncile și spitalele și alte locuri publice. Ca nu exista simptome specifice, febra, tuse, ca angajatul nu a fost plecat în strainatate in zone de risc, ca nu a intrat în contact cu persoane infectate etc.. Aceasta a fost introdusa in perioada starii de urgenta din cate am inteles.
Îmi aduc aminte de acea declarație, dar acum nu aveți bază legală să cereți așa ceva. Există reguli oficiale care impun celor ce vin din țări/zone cu risc să se izoleze la domiciliu când revin în România. Apoi, doar DSP-ul se ocupă cu anchete epidemiologice și le face după ce o persoană e depistată ca infectată, nu înainte. Dvs. ce să faceți cu o asemenea declarație? Interziceți accesul omului în sediu dacă zice că s-a văzut cu pozitivi, sau ce?

Renunțați la idee că poate vă reclamă cineva cine știe pe unde și puteți avea neplăceri pentru solicitare abuzivă de informații cu caracter personal.
Pai nu o cerem. Eram interesati daca exista prevederi legale care impun sa o facem. Multumesc
A, bun așa :) Îmi rămăsese fixată (nu știu de ce) întrebarea cu arhivarea, ceea ce însemna că o cereți deja.

Eram interesati daca exista prevederi legale care impun sa o facem.

Nu există asemenea obligație.
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz intrare romania dombricka dombricka La intrarea pe teritoriul Romaniei, la aeroport, se cere sa completezi o declaratie pe proprie raspundere prin care esti de acord sa te autoizolezi 14 zile. Am ... (vezi toată discuția)
Buna, am facut testul rapid de vaccinare sarscov2 si am iesit ... Martho Martho Buna, am facut testul rapid de vaccinare Sarscov2 si am iesit pozitiv. La locul de munca asa nu pot merge, angajatorul are dreptul sa ma plateasca inrtr un ... (vezi toată discuția)