avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate adrian.cocea

Activitate adrian.cocea


D-l Adrian Cocea: miscorarea onorariului pentru fapte de culpa a avocatului in indeplinirea defectuoasa a Contractului de Asistenta Juridica, poate fi decisa doar de catre Decanul Baroului din care avocatul face parte. La randul sau, avocatul poate contesta aceasta decizie la forurile superioare ale profesiei, iar ulterior poate contesta chiar in instanta decizia Consiliului de Disciplina al UNRB, unde procesul isi urmeaza cursul pana la ramanerea unei hotarari irevocabile prin care avocatul este obligat sa restituie onorariul. Imi exprim increderea ca nu exista colegi avocati care sa nu vrea sa restituie de buna voie...ln situatia in care acest fapt nu se intampla insa, clientul caruia i s-a dat dreptul la restituire, trebuie sa introduca o actiune in pretentii la instanta competenta, si acest urmandu-si cursul pana la obtinerea unei hotarari irevocabile.
Cu acea hotararea in mana se merge la executor, unde se cere inceperea executarii silite. Evident, orice avocat care se respecta va avea de ales intre doua variante: va returna onorariul la acest moment, sau isi va folosi priceperea pentru a contesta vreo 2-3 ani executarea silita...:rolleyes:
Sper ca veti aprecia sinceritatea mea.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin


Decanul Baroului a emis o Decizie ramasa definitiva, prin care obliga avocatul sa restituie 30% din onorariu, avocatul recunoaste si se obliga sa achite suma, numai ca dupa 6 luni tot nu a facut-o.
din pacate sunt si cazuri din astea.

multumesc pentru raspuns si pt sinceritate
dar in situatia inversa celei prezentate de dvoastra cum se procedeaza, cand avocatul trebuie sa returneze o parte din onorariul incasat?
E deajuns contractul de asistenta si decizia decanului baroului prin care dispune restituirea unei parti din onorariu, pentru executare silita sau trebuie chemat in judecata?
deci 90 de zile lucratoare nu 1 an cum a solicitat?
multumesc
La o unitate bugetara un salariat depune cerere de concediu fara plata pe durata unui an de zile pentru formare profesionala. Urmeaza sa faca niste cursuri de infirmier/asistent/ingrijitor in alta tara pe durata unui an de zile dar va fi si platit pt munca ce o desfasoara acolo, la sfarsit eliberandui-se o diploma de calificare.
Se aplica prevederile HG 250/1992 care limiteaza concediul fara plata al bugetarilor la 90 de zile?
I se poate acorda concediul fara plata in conditiile astea?

multumesc
Batrana plateste impozitele din 1973 si ea apare in toate declaratiile de impunere. Suprafata de teren din declaratii e cea din contractul initial din 1929
Nu cunosc cine e trecut in registrul agricol si cel cadastral dar e foarte posibil ca ea sa fie trecuta.
Expertul dupa ce acte face schita cadastrala? dupa contractul stravechi sau doar pur si simplu masoara terenul stapanit de batrana?
Multumesc mult pt raspunsuri, m-am lamurit, voi face actiune pt uzucapiunea de 30 de ani.
Intrebarea pe care o mai am, trebuiesc citati fratii sau mostenitorii acestora, pt ca toti sunt decedati. Daca da, ar fi o mare problema pt ca nu-i stiu pe toti nici daca exista sau pe unde locuiesc.
Imobil + teren aferent intravilan cumparate de sot-sotie in 1928.
De pe urma lor au fost 5 copii.
Sotul decedeaza in 1943 si nu este nici un act ca s-ar fi dezbatut vreo succesiune dupa el.
Sotia decedeaza in 1972. Exista certificat de mostenitor dupa ea in care este dezbatuta doar jumatatea ei de avere (1/2 din casa si teren). Totii fratii cedeaza in favoarea uneia din fiice.
Acum totii fratii sunt decedati si nici nu stiu urmasii lor, mai putin cea care a mostenit si care locuieste in casa respectiva de cand s-a nascut si pana in prezent.
Cand a vrut sa faca act de vanzare, notarul a constat ca nu e proprietara pe toata suprafata, cu toate ca in 1997 a vandut prin notariat (acelasi notar) o suprafata din acelasi teren.
Ce solutii ar fi in instanta pt ca notarii competenti spun ca ei nu pot face nimic?
Am fost sfatuit sa aleg intre o actiune in constatare din care sa reiesa ca e singura mostenitoare asupra intregii suprafete
sau o actiune in uzucapiunea de lunga durata.
Multumesc anticipat
O salariata a solicitat pensie anticipata, a fost depus dosarul la casa de pensii, in acest timp a continuat raporturile de munca, a primit decizia de pensionare dar doreste sa continue munca inca o perioada.
E obligatoriu ca la primirea deciziei sa se inceteze raporturile de munca?
Multumesc.