avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala la initiativa angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala la initiativa angajatului

La o unitate bugetara un salariat depune cerere de concediu fara plata pe durata unui an de zile pentru formare profesionala. Urmeaza sa faca niste cursuri de infirmier/asistent/ingrijitor in alta tara pe durata unui an de zile dar va fi si platit pt munca ce o desfasoara acolo, la sfarsit eliberandui-se o diploma de calificare.
Se aplica prevederile HG 250/1992 care limiteaza concediul fara plata al bugetarilor la 90 de zile?
I se poate acorda concediul fara plata in conditiile astea?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 16 Iulie 2011
I se poate acorda CFP in conditiile art.25 alin.3 din HG nr.250/1992 .... termenul la care va referiti este de 90 de zile lucratoare ...
deci 90 de zile lucratoare nu 1 an cum a solicitat?
multumesc
Faceti o confuzie .. dvs ati mentionat in mesajul initial un termen , iar eu am facut precizare ca in HG nr.250/1992 termenul este in zile lucratoare si nu in zile calendaristice.

Pentru ceea ce doreste salariatul respectiv, sunt incidente dispozitiile art.25 alin.3 din HG nr.250/1992.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna... IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: in vara, respectiv in iulie, pe la jumatate, voi sustine examenul de disertatie, si vreau sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata (cfp) libra_y2005 libra_y2005 Buna ziua Sunt in concediu fara plata de aproape 3 saptamani . Precizez ca cererea pentru acordarea concediului , a fost facuta la solicitarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu fara plata Miniki Miniki Lucrez in sistemul bugetar. As dori sa stiu ce perioada am dreptul la concediu fara plata? In aceasta perioada de concediu fara plata am voie sa muncesc in ... (vezi toată discuția)