Buna ziua,
In 2016 am fost invinuit impreuna cu alte 2 persoane ca am lovit pe cineva si a avut nevoie de 6-7 zile de ingrijire la domiciliu. Am fost chemati la judecatorie si dupa 3 prezente, judecatorul a decis ca nu poate sa se pronunte si a zis ca vom fi citati acasa pentru a ne prezenta in alta parte.
Ma puteti ajuta cu un sfat sau sa imi explicati despre ce este situatia. Mentionez ca in anul 2015 am depus o plangere penala cu autor necunoscut iar din spusele politiei, autorul a fost gasit dar nu a fost dat in urmarire penala dosarul fiind clasat ca nefiind un pericol social, iar in 2016 am primit o citatie ca fiind suspect si apoi invinuit ca as fi batut aceea persoana impreuna cu inca 2 persoane, insa am declarat ca nu cunosc aceea persoana care a depus plangerea si fiind posibil sa fie aceeasi persoana care m-a lovit pe mine in 2015, insa nu am vazut-o bine la fata ca sa o pot recunoaste.
Daca ofiterul de politie imi zice sa semnez un proces verbal cum ca iau la cunostinta faptul ca s.a inceput urmarirea penala impotriva mea pentru o fapta pe care nu am comis.o, ar trebui sa semnez? Mai exact pentru lovire, plangere facuta de o persoana pe care nu o cunosc nici din vedere
Buna seara,
In luna noiembrie 2015 un domn necunoscut a facut plangere penala impotriva mea, a fratelui si a tatalui meu pentru lovire. Nu am lovit pe nimeni si am dat declaratie la politie cum ca in ziua respectiva nu am fost implicati in nici un scandal. La dosar au aparut din senin o poza cu mine si tatal meu pe trotuar plus un filmulet de la o banca in care se vede ca am trecut prin fata bancii in ziua respectiva. Noi am fost chemati sa dam declaratie in februarie 2016 si nu am tinut minte cu exactitate ce am facut in ziua respectiva si am declarat ca nu am avut nici un conflict cu nimeni.
Acum 2 zile am fost contactati telefonic de catre politistul care se ocupa de dosar, ca suntem invinuiti si sa venim la sectie sa dam o alta declaratie, insa nu avem nimic in plus de declarat.
Nu stim cine este acel domn care a depus plangerea, insa a scos un certificat medico-legal cu 6-7 zile de ingrjire la domiciliu.
Va rog frumos sa ne ajutati, daca doriti si daca puteti. Nu avem o situatie materiala buna si nu ne permitem sa angajam un avocat pentru a ne reprezenta. Putem cere un avocat din oficiu, tinand cont ca acum a inceput urmarirea penala impotriva noastra?
Va multumesc si va doresc numai bine.
Buna ziua,
Am ales sa cer ajutorul asociatiei pentru a repara acoperisul blocului, iar firma care a castigat licitatia, a reparat oarecum acoperisul si l-a stricat intr-o alta parte acum imi curge apa prin tavan in doua locuri. Presedintele de asociatie i-a dat banii pe lucrare cu toate ca lucrare nu era finalizata ( mai trebuia sa vopseasca acoperisul) iar acum firma respectiva nu mai raspunde la telefon si nici nu mai este de gasit.
Ce pot face in situatia asta?
Eu ca locatar la ultimul etaj pot trage la raspundere firma respectiva? Pot face o plangere la vreo instituie a statului?
Va rog sa ma ajutati.
Imi puteti da un model? Ordonanta primita, este de la procuror.
Multumesc
Buna ziua,
Am primit o ordonanta prin posta chiar azi si din cate am vazut au dispus neinceperea urmarii penale a faptasului. As vrea sa stiu daca pot ataca aceasta ordonanta si cum ?
Multumesc
OK. M.am lamurit. La cum stiu ca functioneaza justitia si la cat de repede sunt rezolvate dosarele, o sa astept mult si bine. O sa ma gandesc bine la ce am de facut. Multumesc foarte mult de ajutor. Apreciez gestul dumneavoastra!
Pai nu ma incalzeste in mod special sa faca inchisoare, ca are o fetita mica, vazandu-i profilul pe facebook, dar vreau sa plateasca o amenda ( nu stiu cat este minumum) si despagubirea, cat vrea instanta. Dar pot primi un raspuns cu toate astea dupa ce procurorul da sentinta? sau trebuie sa astept pana cand ne judecam?
Va multumesc frumos de ajutor. Va doresc tot binele din lume si succes pe viitor. Cat despre acordul de mediere, nu sunt de acord. Prefer sa astept mai mult dupa o despagubire decat sa iert infractorii, ca acestia sa stea apoi cu gandul ca pot cumpara orice si pe oricine.
Va multumesc frumos de raspundul dumneavoastra. Mi-a mai ridicat putin moralul. Dosar fost trimis de catre politie la parchet, fara sa depun certificatul medico-legal, ieri au trimis dosarul si eu am fost ieri in jur de ora 17 pentru a depune certificatul. Intr-un final l-am dat dat unui politist in dimineata asta. Cand cer despagubire, trebuie in mod automat sa prezint si chitantele pe care le-am platit? sau pot cere mai mult?
Va multumesc.
Imi cer scuze daca intrebarile mele par copilaresti, insa este pentru prima data cand sunt pus intr-o astfel de situatie.