In luna noiembrie 2015 un domn necunoscut a facut plangere penala impotriva mea, a fratelui si a tatalui meu pentru lovire. Nu am lovit pe nimeni si am dat declaratie la politie cum ca in ziua respectiva nu am fost implicati in nici un scandal. La dosar au aparut din senin o poza cu mine si tatal meu pe trotuar plus un filmulet de la o banca in care se vede ca am trecut prin fata bancii in ziua respectiva. Noi am fost chemati sa dam declaratie in februarie 2016 si nu am tinut minte cu exactitate ce am facut in ziua respectiva si am declarat ca nu am avut nici un conflict cu nimeni.
Acum 2 zile am fost contactati telefonic de catre politistul care se ocupa de dosar, ca suntem invinuiti si sa venim la sectie sa dam o alta declaratie, insa nu avem nimic in plus de declarat.
Nu stim cine este acel domn care a depus plangerea, insa a scos un certificat medico-legal cu 6-7 zile de ingrjire la domiciliu.
Va rog frumos sa ne ajutati, daca doriti si daca puteti. Nu avem o situatie materiala buna si nu ne permitem sa angajam un avocat pentru a ne reprezenta. Putem cere un avocat din oficiu, tinand cont ca acum a inceput urmarirea penala impotriva noastra?
Daca ofiterul de politie imi zice sa semnez un proces verbal cum ca iau la cunostinta faptul ca s.a inceput urmarirea penala impotriva mea pentru o fapta pe care nu am comis.o, ar trebui sa semnez? Mai exact pentru lovire, plangere facuta de o persoana pe care nu o cunosc nici din vedere
Chiar dacă ați primi avocat din oficiu lucrurile nu s-ar schimba.
Sa nimeriți avocat din oficiu care sa va apere foarte bine constituie o probabilitate foarte redusa.
Avocatul din oficiu v-ar spune sa recunoașteți fapta foarte probabil.
E posibil sa rezulte vinovăția dvs.
Dar tot la fel de posibil este și sa fiți nevinovat deși probabilitatea este redusa...
Ce se intampla ?
tem.costin
Bun.. problema mea nu este una grava, desi mai mult sau mai putin sunt in dubiu ( nu cunosc legea sau procedurile politiei) cu ce se va intampla. Sunt minor, ... (vezi toată discuția)
Acte false
cituevelina
Buna seara ! Am o prietena care a facut un imprumut la o banca cu acte false , dar actele nu au fost falsificate de ea , dar avea cunostinta despre aceasta ... (vezi toată discuția)