avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate slymaximus

Activitate slymaximus

Răspuns la discuția Reziliere contract de inchiriere
gi-jane2 a scris:
bineinteles ca nu. El nu reziliaza, atunci expira si nu il mai reinnoieste, cred ca va dati seama de diferenta.

Mă gândeam că așa stau lucrurile... Mulțumesc pentru confirmare.
Răspuns la discuția Reziliere contract de inchiriere
Revin si eu cu o problema similara: azi, 8 martie 2022, chiriașul m-a anunțat telefonic ca urmează să plece de la 1 aprilie, data de la care ii expira contractul.
Doar ca, in contract există un paragraf care precizează: Rezilierea contractului se face cu 30 de zile înainte, altfel se pierde garanția.
Dat fiind faptul ca acest contract e in curs de expirare, mai poate sta in picioare aceasta clauză contractuală?
La intrarea la film cu copilul am facut imprudenta sa nu ascund plasa cu doua pungi de chips-uri si doua sticle de apa luate din supermarket iar domnul de l-a bilete mi le-a confiscat temporar pe pretextul ca nu sunt cumparate de la ei (ei avand preturi nesimtit de mari, de altfel).
Dupa ce am cerut sa vorbesc cu managerul a venit un manager (fake, avea sa constat mai tarziu) si singura sa motivare ce-a stat in picioare a fost faptul ca "fac galagie cu stick-urile". Culmea, intr-o sala plina de copii nu tocmai linistiti iar natcho-ul lor e mult mai crocant. Pana la urma mi-am primit sticlele de apa dar chipsurile doar dupa film.
Culmea e ca mai mi-au si zis ca "de ce n-am mascat". De parca, e mai bine sa ascunzi ceva decat sa fi transparent...

Ma intrebam daca chiar au dreptul sa-mi limiteze accesul cu propriile lucruri (ei avand undeva un afis de genul) si daca nu s-ar preta pentru o sesizare la Protectia Consumatorului?
Răspuns la discuția Date personale date pârâtului
Multumesc pentru lamuriri!
Daca se poate, inca o mica intrebare: care sunt dispozitiile cu caracter special?
La inceputul lunii facusem o sesizare la ANPC din cauza unei probleme dintr-un hipermarket.
Desi s-a confirmat problema inca de la vizita inspectorului in magazin mi s-a parut suspect ca le-au spus numele meu cu mine-n telefon dar cand a venit vorba sa-mi dea persoana de contact pe care s-o contactez mi s-a spus "seful de tura". Desi am insistat nu am obtinut mai mult.
Timpul a trecut, nu m-am mai dus sa-mi recuperez banii (fiind o suma mica) dar facusem reclamatia pentru ca era o chestiune de principiu (sa imi dea diferenta de bani nu sa-mi ceara produsele inapoi si sa imi dea toti banii).

Zilele astea am primit instintarea de la ANPC privind rezolvarea si amenda. Nu mare mirarea mai tarziu m-am trezit cu un telefon directoarea adjuncta a hipermarketului si ma invita sa trec sa-mi ia bani, sa povestim sa bla bla. I-am specificat ca nu pentru bani ci de principiu am facut aceea sesizare a.i. situatii de genul sa nu se repete. In fine, a insistat dar i-am urat o zi buna.

Vin spre d-voastra si va intreb: e normal ca ANPCul sa le dea numele si numarul meu de telefon?
Răspuns la discuția Pot constitui un SRL-D?
Mutumesc pentru lamuriri! :-)
Răspuns la discuția Pot constitui un SRL-D?
Aceste informatii le-am citit si eu.
Nedumerirea mea e daca eu mai pot fi considerat "debutant" daca fostul meu SRL n-a avut activitate efectiva o secunda.
Prin 2004 la terminarea facultatii, pe ultima suta de metri am zis sa beneficiez de niste avantaje birocratice pentru studenti si mi-am creeat un SRL. Firma n-a functionat niciodata. N-am emis vreo factura deci n-am primit un leu. O vreme am depus o declaratie la Finante si prin 2008 mi s-a inchis firma din "oficiu".
Deci, practic, sunt debutant dar conform articolului art.2 al. B, am avut o SRL infintat la Registrul Comertului si din asta inteleg ca pot sa-mi iau gandul de la SRL-D.

Cum inca n-am facut 35 de ani si ma incanta ideea de antrepenoriat ma gandeam daca as mai putea aplica pentru o astfel de firma, SRL-D daca n-am avut activitate pe fostul SRL?

Sotia n-a avut nici un SRL si e in acelasi interval de varstra. Ar putea fi impedimente daca ar aplica ea ptr. SRL-D si eu sa fiu managerul? :)