avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate heathcliff91

Activitate heathcliff91



ynocentta a scris:

Pentru amenintari-daca detineti dovezi-aveti dreptul sa formulati sesizare/plangere la politie

Multumesc, nu cred ca o sa fac asta.
In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa intre neanuntat si neinvitat in casa unui proprietar?
Buna ziua, sunt intr-o situatie neplacuta. In timpul renovarii unui apartament, muncitorii firmei angajate pentru renovare s-au gasit in casa cu dna administrator care tipa la ei pentru galagia creata. Nu s-au creat daune blocului, clasica galagie si praf care se curata zilnic. Mentionez ca programul de liniste legal a fost respectat, lucrarile de renovare au fost anuntate, inclusiv afis la avizier si discutie verbala cu vecinii. Nu s-au depozitat deseuri pe scara blocului, ci au fost date la directia de salubritate a sectorului, am comunicat in permanenta politicos cu vecinii, insa am primit amenintari, doamnele din comitetul executiv impreuna cu administratora fac scandal pe un grup de whatsapp al blocului, fac afirmatii mincinoase care pe cei batrani ii pot speria. Nu au aparut daune la instalatii, nu le-am vorbit urat, in continuare ma hartuiesc. Vecinii cu care am discutat personal au fost intelegatori si politicosi, programul de galagie a fost mutat pentru cine a avut nevoie de liniste dupa programul de noapte sau pentru temele copiilor vecinilor. Stiu ca este dreptul meu sa renovez si in aceeasi masura sa le respect si linistea dumnealor, dar daca dansii continua cu acuzatii mincinoase si hartuire/amenintare verbala( “vorbim noi, te prind eu”, “o sa vezi tu”, injuraturi catre muncitori), eu ce posibilitate legala am sa nu ma mai ameninte, sa nu-mi mai injure muncitorii cand cara molozul pe scara samd.?
Multumesc pentru opinie. Da, azi am contractat un avocat care sa verifice exact speta si actele si mi-a spus ca este totul in regula.


romascanu a scris:

Vă asumați cel puțin riscul de a fi chemat într-un proces.

(3) Reducţiunea se realizează prin echivalent în cazul în care, înainte de deschiderea moştenirii*, donatarul a înstrăinat bunul ori a constituit asupra lui drepturi reale, precum şi atunci când bunul a pierit dintr-o cauză imputabilă donatarului.

* inainte de deschiderea moștenirii = înainte de decesul celui despre a cărui moștenire este vorba. (a nu se confunda cu data dezbaterii).

Nu s-a facut nici o mostenire, omul care a murit avea doar ce a donat, asa mi s-a spus.
Intre timp am gasit ca un cumparator de buna credinta ar fi protejat de toate cazurile, si ca reductiunea se face prin echivalare [ link extern ] ?


raluk0207 a scris:

Nu au cum sa obțină 25%.
Nu ați precizat câți copii sunt și nici când a murit donatorul.
Poate din toți, sunt unii pe care chiar nu ii interesează. Sau poate nu interesează pe niciunul.

Unul din donatori are 2 descendenti din prima casatorie, sotia sa nu are nici unul, iar cei doi nu au copii impreuna.
Donatorul are mai putin de 3 ani de cand a murit, pt ca fix acum 3 ani a facut donatia, deci era inca viu. Donatorii aveau peste 80 ani cand au semnat donatia la notar, nu stiu daca asta are vreo relevanta.

raluk0207 a scris:


Dvs sunteți cumpărător de buna credinta. Actul dvs rămâne valabil, iar conturile vor fi reglate între ei.


Asta ma interesa, daca eu pot sa cumpar fara consecinte in viitor asupra mea. Multumesc


raluk0207 a scris:


Reductiunea donației o pot cere descendenții soțului, în termen de 3 ani de la decesul acestuia.
Rezerva succesorala a copiilor este jumătate din cota legala din masa succesorala rămasă după tatăl lor. Adică o cota dintr-o cota parte din jumătatea tatălui.
Punând în balanta sulta pe care ar putea-o obține si cheltuielile de judecata+ durata unui proces...ar fi o afacere proasta.


Partea aceasta ma intereseaza. Dar daca eu cumpar imobilul si descendentii sotului cer reductiunea in termen de 3 ani de la deces, sa zicem 25% din apartament, asta ma afecteaza si pe mine? Sunt chemata eu la judecata sau donatarii? In cazul in care procesul ar fi cu donatarii si daca descendentii ar castiga procesul, actul de vanzare-cumparare semnat de noi mai are valabilitate sau devine nul? Cine despagubeste pe cine daca descendentii castiga?
nu e problema teoretica, vreau sa cumpar un apartament care este in aceasta situatie si nu sunt sigura la ce riscuri ma expun daca il cumpar, daca actul de vanzare-cumparare pe care l-as semna are valoare sau poate fi si el anulat in cazul revocarii donatiei( fireste, daca revocarea e posibila).
gasesc informatii contradictorii si am nevoie de un avocat care sa ma lamureasca 100%.

Cat de sigur este un act de donatie cu uzufruct viager in care unul din donatori are copii legitimi din prima casatorie? Donatorii sunt o familie sot-sotie fara copii, insa sotul are copii cu prima sotie. Acestia au decis sa doneze un apartament cumparat in a doua casatorie cu drept de uzufruct viager unei familii apropiate, fara a lua in considerare descendentii sotului din prima casatorie. Sotul moare, nu se face succesiune( este nevoie de succesiune in acest caz?), sotia face renuntare la uzufruct. Exista riscul revocarii donatiei pentru ca a incalcat dreptul succesoral al copiilor? Este 100% neatacabil actul de donatie? Ce riscuri exista fata de un cumparator?
Sunt pe cale sa cumpar un apartament mostenit de vanzator de la bunici( decedati). La ce trebuie sa fiu atenta? Cum se poate verifica succesiunea?
Buna ziua, am o intrebare legata de un contract de intermediere imobiliara( reprezentare exclusiva). Agentia nu mi-a gasit cumparator dupa ceva vreme, insa a aparut o cunostinta care are vrea sa cumpere. Recitind contractul, inteleg ca daca reziliez contractul cu agentia, nu as avea voie sa inchei o tranzactie in urmatoarele 6 luni de la denuntare. Poate fi aceasta considerata o clauza abuziva care face contractul invalid? Inteleg ca ar fi trebuit sa citesc de 2-3 ori contractul inainte sa-l semnez, dar eu nu mi-am imaginat niciodata ca nefacand personal nici o promovare o sa apara vreun cumparator.

Va multumesc