Ora estimata: 12:00
Complet: Complet 7A
Tip solutie: Respingere apel
Solutia pe scurt: Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de către contestatorul IPJ CLUJ în contradictoriu cu intimatul B. A., intervenientul forţat GHIŢULESCU RADU şi asiguratorul SC GROUPAMA ASIGURĂRI SA împotriva Deciziei civile nr. 970/A/2018 pronunţată în dosarul nr. 4225/211/2017 al Tribunalului Cluj, pe care o păstrează în totalitate. Obligă contestatorul IPJ Cluj la plata către intimatul B A a sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, onorariu avocaţial. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 28.11.2018.
Document: Hotarâre 2001/2018 28.11.2018
Biroul Juridic din cadrul IPJ Cluj a depus: Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, rar utilizată, extrem de limitată (pe anumite cazuri clar reglementate de cod) și se admite doar în situații excepționale. Eu nu am mai întâlnit situații în care Poliția să exercite căi extraordinare de atac.
Ce sanse credeti ca ar avea Politia sa intoarca o sentinta definitiva pronuntata de Tribunalul Cluj?
Sau cum ar trebui sa ma apar, ca sa resusesc sa le resping atacul extraordinar?
A mai intalnit cineva situatii de genul? Cum s-a solutionat?
Cazul pe care au mers IPJ CLUJ este „eroare materială”, din punctul meu de vedere nu se pretează pe situația din speță. Eroare materială este atunci când instanța din grșeală omite un act/ o probă evidentă, nu când instanța are o altă interpretare a înregistrării video, față de cea dată de Poliție.
Este vorba despre o tamponare, in apel au depus un model de aparare pe care IPJ il foloseste in toate dosarele, chiar au specificat ca aparatul radar este omologat, etc... cand in cazul meu este vorba despre o tamponare.
Apoi in contestatia in anulare incearca sa foloseasca o cale de atac, ca sa se rejudece tot dosarul, chiar au cerut parerea despre tamponare conform probei video de la biroul rutier, srpciv si toni auto, obtinand in aceasi zi, pareri favorabile de la toti 3 in favoarea IPJ.
Mentionez ca am 5 dovezi la dosar, iar IPJ Cluj a atacat 1 proba de la dosar, adica proba video, restul de 4 dovezi nefiind contestate/atacate ( 2 martori, proba foto si declaratia intervenientului)
În primul rând, ceea ce se suține prin cererea formulată nu este o eroare materială veritabilă ci contestatorul este nemulțumit de interpretarea dată de instanța de apel situației deduse judecății . Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac îndreptată împotriva hotărârilor judecătorești definitive date cu încălcarea anumitor norme de procedură sau a unor inadvertențe de ordin formal. Nemulțumirea cu privire la interpretarea pe care instanța de apel o oferă situației juridice pe care o analizează nu poate forma obiectul acestei căi extraordinare de atac. Și asta deoarece, calea extraordinară de atac poate fi exercită numai în cazurile expres prevăzute de art. 503 C . pr. Civ . Analizând dispozițiile cuprinse în art. 503 C.Pr.Civ. și interpretarea oferită de doctrină și jurisprundeță ajungem la concluzia că nu ne aflăm în situația unei „erori materiale”.
Ni s-a furat jumatate din cota/casa de catre niste asa zisi mostenitori care nu au locuit niciodata la adresa noastra.
Mentionez ca mai am cartea de imobil stampilata de militia cluj de pe vremuri care dovedeste ca nu a stat familia; Mate sau Mathe, niciodata pe adresa noastra.
De asemenea am depus si o cerere la evidenta populatiei Cluj, care sa confirme ca familia de mai sus nu a locuit niciodata la adresa noastra si implicit nu ar fi avut dreptul sa mosteneasca jumatate din casa noastra, mostenitorii familiei noastre sunt cei din familia; Ambrus.
Ce perere aveti de sansele de reusita?
Mai mentionez ca persoanele respective al familiei Mate/Mathe au murit, dar au mostenitori si de asemenea au vandut cota parte furata din casa noastra, totusi cumparatorul la care au vandut stia de iregularitati, de asta au cumparat casa foarte ieftin prin anii 90 cu 10.000 lei.
Caut pe cineva care sa me ajute sa gasesc niste sentinte si certificate de mostenire din anii 1960 respectiv 1970, aceastea fiindu-mi necesare pentru a recupera jumatatea de casa pierduta/furata de niste mostenitori falsi.
Am nevoie ca aceste acte sa fie gasite pentru a putea dovedi ca bunica mea era singura mostenitoare.
Trebuie cautat in arhiva de la judecatorie, in arhiva notarului de stat, la cartea functiara etc...
Mentionez ca am copii si numerele dosarelor ce trebuie cautate.
Avocata sustine ca nu a primit nimic de la judecatoria cluj decat incheierea de anulare a cererii de chemare in judecata (de ambele dati) . Eu nu am primit nimic intrucat adresa de comunicare apare adresa din Bucuresti a avocatei.
Si oricum avocata nu m-a informat in privinta anularii cererii, am vazut eu pe portalul judecatoriei cluj in mod intamplator ... ca a fost anulat si a 2-a cerere.
Asa ca as cere returnarea onorariului, intrucat nu a respectat obligatiunile din contractul de asistenta juridica.
Am contract si factura din partea avocatei in valoare de 1000 lei si dovada transferului bancar efectuat de mine.
In cea ce priveste cele 2 dosare avocata nu a depus nici o precizare si s-a anulat ambele actiuni fara sa fie vreun termen de judecata.
Copiez detaliile:
Motivul anularii cererii la primul dosar este: lipsa precizarii de actiune din partea avocatei.
La al doilea dosar: lipsa taxei de timbru.
Solutia pe scurt: anuleaza cererea pentru neplata taxei de timbru.
Am platit o avocata din Bucuresti ca sa ma reprezinte in Cluj intr-un proces, ( ca sa cheme in judecata pe cineva pentru raspundere delictuala).
Avocata nu m-a reprezentat deloc, si de fiecare data cand a depus actiunea acesta a fost anulat de catre instanta din cluj pentru ca nu a mai depus actiunea de precizare a actiunii cerute de intanta de catre avocata.
As dori sa va intreb care este procedura de recuperare a onorariului de avocat?
Ma puteti indruma cum as putea recupera onorariul in totalitate?
Unde trebuie sa ma adresez pentru arbitraj sau ceva de genul?