avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta definitiva atacata de ipj cluj biroul rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta definitiva atacata de ipj cluj biroul rutier

Biroul Juridic din cadrul IPJ Cluj a depus: Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, rar utilizată, extrem de limitată (pe anumite cazuri clar reglementate de cod) și se admite doar în situații excepționale. Eu nu am mai întâlnit situații în care Poliția să exercite căi extraordinare de atac.

Ce sanse credeti ca ar avea Politia sa intoarca o sentinta definitiva pronuntata de Tribunalul Cluj?

Sau cum ar trebui sa ma apar, ca sa resusesc sa le resping atacul extraordinar?

A mai intalnit cineva situatii de genul? Cum s-a solutionat?

Cazul pe care au mers IPJ CLUJ este „eroare materială”, din punctul meu de vedere nu se pretează pe situația din speță. Eroare materială este atunci când instanța din grșeală omite un act/ o probă evidentă, nu când instanța are o altă interpretare a înregistrării video, față de cea dată de Poliție.

Este vorba despre o tamponare, in apel au depus un model de aparare pe care IPJ il foloseste in toate dosarele, chiar au specificat ca aparatul radar este omologat, etc... cand in cazul meu este vorba despre o tamponare.

Apoi in contestatia in anulare incearca sa foloseasca o cale de atac, ca sa se rejudece tot dosarul, chiar au cerut parerea despre tamponare conform probei video de la biroul rutier, srpciv si toni auto, obtinand in aceasi zi, pareri favorabile de la toti 3 in favoarea IPJ.

Mentionez ca am 5 dovezi la dosar, iar IPJ Cluj a atacat 1 proba de la dosar, adica proba video, restul de 4 dovezi nefiind contestate/atacate ( 2 martori, proba foto si declaratia intervenientului)

În primul rând, ceea ce se suține prin cererea formulată nu este o eroare materială veritabilă ci contestatorul este nemulțumit de interpretarea dată de instanța de apel situației deduse judecății . Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac îndreptată împotriva hotărârilor judecătorești definitive date cu încălcarea anumitor norme de procedură sau a unor inadvertențe de ordin formal. Nemulțumirea cu privire la interpretarea pe care instanța de apel o oferă situației juridice pe care o analizează nu poate forma obiectul acestei căi extraordinare de atac. Și asta deoarece, calea extraordinară de atac poate fi exercită numai în cazurile expres prevăzute de art. 503 C . pr. Civ . Analizând dispozițiile cuprinse în art. 503 C.Pr.Civ. și interpretarea oferită de doctrină și jurisprundeță ajungem la concluzia că nu ne aflăm în situația unei „erori materiale”.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Bundy, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:36, 29 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici eu nu am auzit de o astfel de situatie.
Trebuie sa combateti tot ce au invocat ei.
Am updatat textul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vad ca ati studiat problema toate aceste argumente le formulati in intampinare,alt sfat nu va putem oferi necunoscand actele afla te in cauza dvs.Un militian si -a facut ambitia formuland o cale de atac pe care nu o uziteaza de obicei.
S-a rezolvat corect, asa cum era normal.

Ora estimata: 12:00
Complet: Complet 7A
Tip solutie: Respingere apel
Solutia pe scurt: Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de către contestatorul IPJ CLUJ în contradictoriu cu intimatul B. A., intervenientul forţat GHIŢULESCU RADU şi asiguratorul SC GROUPAMA ASIGURĂRI SA împotriva Deciziei civile nr. 970/A/2018 pronunţată în dosarul nr. 4225/211/2017 al Tribunalului Cluj, pe care o păstrează în totalitate. Obligă contestatorul IPJ Cluj la plata către intimatul B A a sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, onorariu avocaţial. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 28.11.2018.
Document: Hotarâre 2001/2018 28.11.2018
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Bundy, utilizator
Felicitari ,era vorba de un abuz de drept al militienilor fiind vadit o cale de atac inadmisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare respingere marcel.damaschin marcel.damaschin Contestatia in anulare si revizuirea pe ce temei se poate cere respingerea? Si care este formularea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Daca am hotarari judecatoresti potrivnice pot face revizuire la iccj? MioaraG MioaraG Am fost concediata pe motive disciplinare in 2011 si prima instanta a stabilit ca este o sanctiune abuziva( pe documente depuse substantial de mine la dosar ce ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa atac o hotarare definitiva? mariazet45 mariazet45 Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)