Subiectul postului se efera la variantele unui autor in cazul in care afla ca operele sale au fost furate si folosite in scopul de a promova un examen nu discutam aici despre constatarea infractiunii .
Dovezile mele sunt mult mai evidente decat le expun aici doar ca am vrut sa vad ce variante de actiune sunt in practica si care ar fi consecintele.
Si va dau un exemplu : orice lucrare de diploma este insotita de un CD având stocat fisierul PDF sau word si am informatia sigura ca aceste fisiere stocate pe CD-urile lucrarii au in continuare metadatele mele ,adică : denumirea operei,autorul,limba de scriere, isbn-ul,data publicarii,si nr. De inregistrare DOI .
Deasemenea ,lucrarile presupus furate au schimbate doar prima pagina .
e dreptul meu sa trimit notificare prin intermediul unui executor judecatoresc .
Nu trebuie sa caut eu in arhiva scolii politia va pune sechestru pe arhiva pt. conservarea probelor .
practic nu ma intereseaza consecintele pentru absolventi si nici pentru scoala doar am vrut sa vad ce tipuri de consecinte ar rezulta .
Stiu ca este si o bomba mare de presa acest fapt si stârneste foarte multa emotie deoarece peste 80% din absolventi de la orice scoala cumpara lucrari in opinia mea , buboiul s-a mai spart odata la politicieni pentru ca avea presa interes dar acum vine vorba de persoane necunoscute public si va spun ca in fapt este vorba despre absolventi din domeniul medical si nu cred a_ți fii linistit cu un asistent la pat care a furat de la mine o carte si a folosit-o ca proiect de diploma .
Vă explic în câteva cuvinte făcând o analogie
Sunteți student cumpărati o carte și o utilizați ca pe o creație propie în scopul promovării examenului ,scoala este obligata sa se asigure de originalitatea proiectului prezentat dar nu o face, si atunci se poate face vinovata de neglijenta in serviciu sau chiar de complicitate .
Arhiva cu lucrările de absolvire este una si biblioteca alta ....știu ce zic dar să așteptăm răspunsuri de la profesioniști în materie . O zi bună vă doresc
Am elaborat și publicat în mod independent mai multe lucrări de specialitate și le-am încărcat pe diferite platforme de publicare online ,fiind alocate ISBN-uri pentru fiecare operă și înregistrate la o societate de protecție a drepturilor de autor , acum din informațiile mele obținute am aflat că operele mele au fost utilizate în scopul de a promova examene .
Nu cunosc persoanele care au utilizat operele în mod neautorizat dar cunosc instituția de învățământ unde au fost utilizate proba de aur fiind existența în arhiva acesteia a lucrărilor mele .
Din informații obținute din lege am observat că instituția de învățământ are obligația să păstreze în arhivă timp de 3 ani aceste lucrări .
Nu știu cum să acționez mai eficient ,scopul principal urmărit este eliminarea operelor mele din arhiva școlii iar în subsidiar o eventuală despăgubire .
Mă gândeam la una dintre cele 3 variante sau toate simultan aș vrea și părerea dumneavoastră .
Îmi dau seama că acest denunt ar avea consecințe deosebit de grave pentru cei care au utilizat operele mele dar și pentru instituția de învățământ riscând retragerea acreditării dar mai presus de aceste consecințe este dreptul meu de propietate intelectuală încălcat .
Variante .
1.Notificare către instituția de învățământ prin executor judecătoresc DMCA prin care să solicit eliminarea conținutului ce face obiectul dreptului de autor anexând operele .
2.Sesizarea societății de protecție a drepturilor de autor .
Timbraj cerere de interventie in calitate de persoana interesata
Doresc sa depun o cerere de interventie in calitate de persoana interesata intr-un dosar penal aflat in camera preliminara unde se discuta desfintarea unui contract de vanzare cumparare al unei locuinte ( desfintarea este pe motiv ca actul contine unele date falsificate)
Nu gasesc informatia pentru taxa de timbru, cred ca nu va fi calculata la valoarea impozabila a imobilului .
Am publicat in mod independent (cu ISBN) lucrari de specialitate si am informatia ca mai multi absolventi de scoala au preluat lucrarile mele folosindu-le ca proiecte de diploma .
Care sunt pasii necesari pentru a sesiza o asemenea fapta ?
Care ar fi sanctiunile împotriva absolventilor?
Care ar fi sanctiunile împotriva scolii ?
.Garsoniera a fost cumparata de unchi inainte cu 1 an de a se casatori si in actul garsonierei apare doar unchiul ca cumparator, dar este mentionat ca era casatorit cu defuncta . Am gasit o copie a certificatului de casatorie si am cerut extras de uz de la primarie și asa este defunctii s-au casatorit la un an dupa . Chiar e o ciudatenie cum apare defuncta in act daca nu erau casatoriti legal . Cum sa rezolv aceasta ciudatenie ?
Unchiul meu mi-a lasat un testament la notar si m-a instituit legatar universal ,unchiul a decedat in 2023 .
Unchiul meu era vaduv sotia decedata in anul 2000 fara ca unchiul sa deschida succesiunea
Unchiul nu are copii si nici parinti,
Sotia unchiului are copii dinafara casatoriei cu unchiul meu .
Bunurile succesorale cunoscute in prezent (o garsoniera)
-copii sotiei unchiului au drept la acesta garsoniera ? in procente as dori sa stiu informativ va rog
Multumesc .asta e clar ca asa scrie in clauză . Deci daca sunt in anul 2 si mi-am achitat anul 2 scolar am si situatia incheiata apoi eu vreau sa ma transfer la alta scoala ...de ce sa mai platesc si anul 3 ? ca asta rezultă te pune sa semnezi aditionalul pentru anul 3 ca sa fie acoperiti sa ceara banii . Nu vi se pare abuziva ? intreb si eu .
Buna ziua , va rog să mă faceti să înțeleg aceasta clauză dintr-un contract de școlarizare de la o scoala sanitară privată .
In cazul transferului
,,Pentru cursanții anului 2 si 3 este necesară semnarea actului aditional pentru anul școlar în curs .''
Iar ca sancțiune
Nesemnarea actului adițional nu dă dreptul cursantului de transfer la o alta școală și nici continuarea studiilor în anul următor . Aceste deziderate se realizează cu achitarea integrală a locului ocupat.
Eu înțeleg o viclenie în aceasta clauză care mă conditionează de semnarea unui adițional la contract ,pai atunci dacă semnez aditionalul înseamnă că nu mai mă transfer ,de ce să mai semnez o prelungire a contractului din moment ce veau sa mă transfer ?