avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate aurel2015

Activitate aurel2015

Va multumesc mult!
Sa va ajute Dumnezeu!
Va multumesc mult!
Dumnezeu sa va dea sanatate!
Deoarece doresc sa chem in instanta proprietarul terenului aferent unui imobil, va rog sa-mi spuneti pentru un contract incheiat in anul 1997, prin care am dobandit in baza Legii 112/1995, proprietatea acestui imobil, se aplica vechiul cod civil de la 1864 si vechiul cod de procedura civila de la 1865?
Va multumesc!
Doresc sa chem in instanta proprietarul terenului aferent locuintei vanduta in baza legii 112/1995; va rog sa-mi spuneti, in cazul meu cu contractul de mai sus incheiat in anul 1997 se aplica vechiul cod civil de la 1864 si vechiul cod de procedura civila de la 1865?
Va multumesc!
Va rog frumos, care ar fi cea mai potrivita abordare in situatia mea?
VA ROG SA-MI SPUNETI CE ARTICOL DIN CODUL CIVIL REGLEMENTEAZA ,,obligatia de a face,, in cazul meu.
Buna seara!
In anul 1997 am cumparat (urmarea vanzarii in baza Legii 112/1995) un imobil in Bucuresti; accesul in acesta facandu-se direct din calea publica printr-o curte de 7,2 m x 1,5 m.
Potrivit Deciziei ICCJ, NR. 3/31.01.2017, publicata in MO, Partea I, nr. 142/24.02.2017 am dreptul sa dobandesc proprietatea si asupra terenului aferent constructiei.
In acest sens am adresat Primarului Municipiului Bucuresti o cerere, cu confirmarea primirii, prin care solicitam perfectarea contractului de vanzare cumparare pentru terenul mai sus amintit.
Prin Administratia Fondului Imobiliar refuza sa-mi perfecteze acest c-v, inaintand ,,spre stiinta Primariei Municipiului Bucuresti,, si a mea un raspuns potrivit caruia: ,,s-a decis amanarea finalizarii procedurilor de instrainare a terenurilor pe care sunt edificate imobilele nationalizate pana la adoptarea de catrea executiv a unui act normativ,,.
Raspunsul AFI trimis spre ,,stiinta Primariei Municipiului Bucuresti,, contravine Dispozitiei ICCJ deoarece stabileste ca ,,proprietarul constructiei are dreptul sa dobandeasca proprietatea si asupra terenului aferent acesteia cu aplicarea Normelor metodologice existente,, ; in concluzie fiind vorba despre terenul care depaseste suprafata aferenta constructiei, nu cel pe care este ,,edificata,, aceasta si nemaifiind cazul ,,adoptarii de catre executiv a unui act normativ,,.
Dispozitia ICCJ mai stabileste ca proprietarul, in caz de refuz, poate sa solicite pe calea actiunii in justitie obligarea la perfecterea contractului de vanzare cumparare.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, va rog sa-mi spuneti cine este proprietarul terenului, Municipiul Bucuresti sau Primaria Municipiului Bucuresti, pe cine chem in judecata pentru ca instanta sa-l oblige la perfectarea contractului de vanzare cumparare si in ce articol din Codul Civil este reglementata , in cazul meu ,,Obligatia de a face,,.
Va multumesc!
Va multumesc!
Am inteles ca pot primi indemnizatia de mutare pentru membru de familie aflat in intretinere, potrivit celor prevazute la lit. b/art 26 din Legea 284/2010, insa nelamurirea mea este daca o mai primesc in cazul in care beneficiez de stimulentul de insertie de 532 lei pana face copilul 3 ani si daca eu primesc indemnizatie de mutare in cazul in care pe Carte de Identitate este viza sectiei de politie cu ,,stabilit resedinta,, si nu ,,stabilit domiciliul,,.
Va multumesc foarte mult!
Am raspuns la intrebarea dumneavoastra ca sunt functionar public cu statut special, politist; politistilor nu li se raspunde?