avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care cod civil si de procedura civila se aplica ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care cod civil si de procedura civila se aplica ?

Deoarece doresc sa chem in instanta proprietarul terenului aferent unui imobil, va rog sa-mi spuneti pentru un contract incheiat in anul 1997, prin care am dobandit in baza Legii 112/1995, proprietatea acestui imobil, se aplica vechiul cod civil de la 1864 si vechiul cod de procedura civila de la 1865?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aurel2015 , utilizator 23:40, 13 Februarie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Codul civil vechi, dar nu contează. În materia dreptului de proprietate nu există diferenţe de drept substanţial iar toate hotărârile CEDO au efect retroactiv, adică toate deciziile noi se aplică şi la situaţii izvorâte sub codul vechi.
Deci un proces început acum care judecă fapte sau situaţii din vremea codului vechi beneficiază de toate garanţiile de care se bucură proprietarii în ziua de azi.
Va multumesc mult!
Dumnezeu sa va dea sanatate!
Va multumesc mult!
Sa va ajute Dumnezeu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea proprietarului la perfectare contract de vanzare cumparare aurel2015 aurel2015 Buna seara! In anul 1997 am cumparat (urmarea vanzarii in baza Legii 112/1995) un imobil in Bucuresti; accesul in acesta facandu-se direct din calea publica ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru ipoteca imobil dobandit legea 112 ancama ancama Buna ziua, Am cumparat un imobil care initial a fost dobandit prin legea 112/1995. Ma intereseaza sa stiu daca pot garanta un imprumut ipotecar cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Recuperare despagubiri conform legii 1/2009 goldfish goldfish buna ziua! am o vecina in varsta al carei apartament a fosr revendicat si castigat de vechiul proprietar. in momentul cand a fost cumparat, parca 1997, ... (vezi toată discuția)