avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am drept la indemnizatie de mutare si pentru membru de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am drept la indemnizatie de mutare si pentru membru de familie aflat in intretinere?

Sunt mutata in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, in cadrul aceluiasi minister, varog sa-mi spuneti daca:
- primesc indemnizatie de mutare, in conditiile in care locuiesc cu chirie cu contract la administratia financiara si in concluzie pe Cartea de Identitate (verso) este viza politiei ,,STABILIT RESEDINTA in localitatea............ ,, si nu STABILIT DOMICILIUL in localitatea............(nu am casa proprietate in aceasta localitate); are importanta, in acest caz, ca mi-am stabilit resedinta si nu domiciliul?
-primesc indemnizatie pentru membru de familie aflat in intretinere (copil in varsta de 1 an si o luna) in conditiile in care am primesc un stimulent de insertie de 532 lei lunar, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani (mentionez ca am intrerupt concediul de crestere copil cand avea 9 luni si acum lucrez).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aurel2015 , utilizator 14:41, 26 Octombrie 2016
Sunteti functonar public sau personal contractual?
Sunt functionar public cu statut special, politist.
Sunt functionar public, revin cu rugamintea sa-mi dati un raspuns la intrebarea anterioara.
Va multumesc!
Am raspuns la intrebarea dumneavoastra ca sunt functionar public cu statut special, politist; politistilor nu li se raspunde?
Din textul Legii 284/20010, reiese clar ca indemnizatia de mutare nu se acorda si pentru membrii de familie.

Legea 284/2010
art.26
(1) Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, mutaţi sau transferaţi, în interes de serviciu, într-o altă localitate decât cea de domiciliu, individual ori împreună cu unitatea sau subunitatea, au dreptul la:
a) o indemnizaţie de mutare egală cu solda funcţiei de bază, respectiv salariul funcţiei de bază cuvenită/cuvenit pentru noile funcţii în care au fost încadraţi;

b) o indemnizaţie pentru fiecare membru de familie aflat în întreţinere, egală cu 1/4 din solda funcţiei de bază, respectiv din salariul funcţiei de bază cuvenită/cuvenit, în luna schimbării domiciliului membrilor de familie;
.....

Ceea ce puteti primi pentru membru de familie este prevazut la lit.b.

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa combat termenul de domiciliu? andreigirod andreigirod Am o speta ce doresc a fi lamurit deoarece nu mi se pare in regula ce mi s-a intamplat. Care este diferenta dintre domicilu si domiciliu flotant? Si cum as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de mutare la m.a.i. bytza_22 bytza_22 buna ziua sunt cadru M.A.I. si in anul 2011 am fost mutat in interesul serviciului in alta localitate decat cea de domiciliu. in conformitate cu legea ... (vezi toată discuția)
Pot reintra in concediu crestere copil? aurel2015 aurel2015 In luna septembrie 2015 am nascut un copil, ca urmare am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pana implineste varsta de 2 ani. In luna mai 2016, ... (vezi toată discuția)