avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot reintra in concediu crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot reintra in concediu crestere copil?

In luna septembrie 2015 am nascut un copil, ca urmare am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pana implineste varsta de 2 ani. In luna mai 2016, cu acordul meu, am fost mutata in interes de serviciu in alta localitate unde nu detin locuinta proprietate personala si ca urmare stau cu chirie, motiv pentru care primesc indemnizatie pentru plata chiriei. Dupa ce am fost mutata, la noul loc de munca, la 1 iulie am facut cerere pentru intreruperea concediului de crestere a copilului si m-am prezentat la serviciu (copilul a ramas cu sotul meu). Intre timp, pe 15 iulie, am avut unele probleme de sanatate cu copilul si am fost internata cu el (acum are 10 luni). Avand in vedere aceasta situatie, va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac din nou cerere pentru acordarea concediului pentru crestere a copilului pana la varsta de 2 ani si, daca mi se aproba, mai beneficiez in continuarea de indemnizatia pentru plata chiriei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aurel2015 , utilizator 03:57, 21 Iulie 2016
1. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor:
art.12
....
(3) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă.
.....

2. OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
....
art.29
(1) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sunt aplicabile şi tuturor categoriilor de personal care îşi desfăşoară activitatea în ministerele şi instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
....

3. Lucrati intr-unul din ministerele care ofera compensatie pentru plata chiriei ? Daca da, care ?
In concluzie pot sa fac cerere pentru a reintra in concediu pentru cresterea copilului.
Lucrez in Ministerul Administratiei si Internelor, daca reintru in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani (acum are 10 luni) mai primesc, in aceasta perioada, compensatie pentru plata chiriei?
Va multumesc!
Da, puteti face cerere de reintrare in CCC.

Intrucat HG nr. 284 din 7 aprilie 2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor nu reglementeaza o astfel de situatie de neacordare, consider ca veti putea primi compensatia si pe durata CCC.
Va multumesc foarte mult!
Va rog sa primiti scuzele mele; la intrebarea anterioara am omis sa va expun urmatoarea situatie.
La vechea unitate (inainte de mutarea in interes de serviciu) eram platita pe functia de ,,agent IV,, iar la noua unitate functia pe care sunt incadrata este de ,,agent II,, (mai mare).
Acum cand am primit salariul, am fost platita tot pe functia de ,,agent IV,, (mai mica) pe care am avut-o la unitatea de unde m-am mutat.
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil asa ceva.
Mentionez ca sunt politist.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului mandula mandula buna ziua, sunt angajat in MAI ca si politist, vreau sa beneficiez eu de concediu de crestere al copilului ca si tata. Pot sa beneficiez eu ca si politist de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie redwolf31 redwolf31 Sunt angajat al M ApN si vreau sa beneficiez de stimulul de insertie fara a trece in concediul de ingrijire a copilului.Sotia nu lucreaza si nu beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Ce lege prevede suspendarea activitatii pfa in cazul ccc Crisxtn Crisxtn si unde trebuie depus dosarul pt acordarea indemnizatie de CCC daca pe langa activiatea pfa este angajat MAI (vezi toată discuția)