avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate IPR

Activitate IPR

Buna ziua,

Ma numesc Cristian si am nevoie de cateva sfaturi legat de o succesiune si ligitul familial care a rezultat din acesta.

Mai intai vreau sa descriu rapid povestea familiei pentru a intelege contextul. Bunicul meu a murit in 1993 ( Odihneasca-se in pace). In 1994 mostenitorii lui directi adica bunica, tatal meu si sora tatalui au mers la notar pentru a ceda partea mostenita in favoarea bunicii. Astfel s-a facut reintregirea iar bunica a primit totul. Vorbim aici despre casa parinteasca, un teren intravilan si o suprafata considerabila de teren agricol. De mentionat este ca bunicul nu era propietarul direct al casei parintesti ci mostenitor al strabunicului. In 1994 la notar s-a mintit ca bunicul era singurul urmas al strabunicului, desi bunicul mai avea frati/surori cu urmasi la randul lor, dar care nu erau interesati de casa.

In final bunica a primit totul, si astfel toate au fost bune si frumoase pana in 2015, cand a survenit decesul acesteia. Anul urmator, tatal meu si sora lui (matusa cea rea) au deschis succesiunea, insa cand au mers in fata notarului matusa a sustinut ca are act de vanzare cumparare asupra casei si doar terenul intravilan si terenul agricol se pot imparti. Tatal meu nu a fost de acord si a oprit succesiunea. Am fost surprinsi pentru ca stiam sigur ca bunica nu a semnat nimic de-a lungul vietii. M-am interesat la primarie si intr-adevarat casa este inregistrata ca si vanduta cu un contract de vanzare cumparare din 2005 la unul din cei mai dubiosi notari din judet. Am mers la notarul respectiv si am cerut o copie a acelui contract ca mostenitor al bunicii insa mi s-a refuzat elibararea acesteia.

Intrebarea este daca exista acest act de vanzare cumparare se mai poate face ceva pentru impartirea casei ? Se poate combate actul , mai ales ca exista mari dubii legate de incheierea acestuia si continutul lui. Iar daca bunica a primit bani in urma contractului de vanzare acestia ar trebui si ei impartiti nu? Se poate demonta actul mincinos de reintregire din 1994 a.i. bunica sa nu mai poate sa fi unic mostenitor al casei iar contractual de vanzare cumparare sa cada si el ?

Multumesc tuturor pentru timpul petrecut pe acest topic si mai ales pentru explicatii.
Răspuns la discuția Succesiune Termen Depasit
Aici este mai complicat. Deoarece celalalt mostenitor, adica matusa mea momentan pare deschisa la o intelegere, dar pe baza istoricului avut in familie e posibil sa prelungeasca voit realizarea succesiunii. Ar avea ceva de castigat?

Pana la urma ce s-ar putea intampla daca nu se face succesiunea pana la data limita. Ar veni uneva pe 24 Februarie.
Buna ziua,

Am o problema si am nevoie de ceva raspunsuri. Bunica mea a decedat anul trecut in Februarie. Pana in momentul de fata din motive obiective tatal meu si sora lui (unicii mostenitori) inca nu au facut succesiunea.

Ce se intampla daca trece mai mult de un an de la termenul pentru efectuarea ei? Poate tatal meu sa piarda dreptul de mostenitor?

Am auzit un zvon ca s-ar fi modificat codul fiscal si trebuie sa faci succesiunea in maxim un an.

Multumesc in avans pentru raspuns.
Am facut o contestatie la un proces verbal de contraventie iar prima decizie judecatoreasca din pacate imi este defavorabila.Mai exact plangerea mea impotriva procesului verbal de contraventie fiind respinsa.
In comunicarea primita scrie ca am drept la apel in termen de 30 de zile ce trebuie depusa la judecatorie.

As vrea sa depun Apel, insa nu stiu care este procedura. Unde se depune mai exact apelul , la registratura? Exista un formular special pentru apel? Imi trebuie neaparat avocat? Trebuiesc sa mai platesc ceva taxe? Deasemenea in apel as vrea sa aduc si un martor, unde il inscriu ca sa zic asa?

Amenda nu are valoarea atat de mare incat sa merite sa imi angajez un avocat, dar as vrea sa castig pentru doarece stiu nu sunt vinovat de faptele din procesul verbal si il consider un abuz.

Multumesc pentru raspunsuri.
Pentru "indicarea mijloacelor de probă pe care se intemeiaza cererea de anulare a pr vb ", trebuie sa refac contestatia sau pot sa adaug o foaie cu ceva de genul ???


3. În probaţiune:
În baza prevederilor art. 254 Cod Procedură Civilă, vă rog să-mi admiteţi proba cu înscrisuri în condiţiile art. 265 Cod Procedură Civilă, proba cu interogatoriul agentului constatator ....., pe care solicit să îl citaţi la locul de muncă, î5, precum şi orice altă probă a cărei necesitate va rezulta din dezbateri în condiţiile art. 260 Cod Procedură Civilă.



Sau care are fi metoda?
Multumesc pentru ajutor.
Am un dosar in care ma judec cu Jandarmeria Romania pentru o amenda. Am primit prin posta urmatoarea:

Stimate domn,
In legatura cu dosarul , avand datele de identificare de mai sus, in calitate de petent va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari , sub sanctiunea anularii cererii , aveti de indepliminit obligatiile de mai jos:

c) Obligatia de a achita taxa de timbru in cuantum de 0 ron.
Reclamantul are posibilitatea de a formula in conditiile legii , cererea de acordare a facilitatilor de la plata taxei judiciare de timbru , in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.

Nota: Veti indica mijloacele de proba pe care se sprijina fiecare capat de cerere. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor aplica, in mod corespunzator , dispozitiile articului 150. Cand reclamentul doreste sa isi dovedeasca cererea sau vreunul dintre capetele acesteia prin interogatoriul paratului va cere infatisarea in persoana a acestuia daca paratul este o persoana fizica. In cazurile in care legea prevede ca paratul va raspunde inscris la interogatoriu , aceasta va fi atasat cererii de chemare in judecata. Cand se va cere dovada cu martori, se vor arata numele si prenumele si adresa martorilor. Veti depune taxa de timbru in original.
In situatia in care o parte din obligatii le-ati indeplinit pana la data primirii prezentei, va rugam sa indepliniti si celelalalte obligatii ce v-au fost puse in vedere pana la termenul precizat



Din ce inteleg eu, trebuie sa depun la dosar dovada platii taxei de timbru. Eu initial am depus o copie primita prin email, deoarece originalul fusese platit in provincie.
Am inteles gresit? Sau mai trebuie si altceva?

Aveti idee cum procedez. Ma duc la registratura judecatoriei si depun depun actele in aceasi zi , cererea completata alaturi de taxa de timbru in original ? Iti trebuie avocat sau programare?

Va multumesc pentru ajutor.