Am un dosar in care ma judec cu Jandarmeria Romania pentru o amenda. Am primit prin posta urmatoarea:
Stimate domn,
In legatura cu dosarul , avand datele de identificare de mai sus, in calitate de petent va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari , sub sanctiunea anularii cererii , aveti de indepliminit obligatiile de mai jos:
c) Obligatia de a achita taxa de timbru in cuantum de 0 ron.
Reclamantul are posibilitatea de a formula in conditiile legii , cererea de acordare a facilitatilor de la plata taxei judiciare de timbru , in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.
Nota: Veti indica mijloacele de proba pe care se sprijina fiecare capat de cerere. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor aplica, in mod corespunzator , dispozitiile articului 150. Cand reclamentul doreste sa isi dovedeasca cererea sau vreunul dintre capetele acesteia prin interogatoriul paratului va cere infatisarea in persoana a acestuia daca paratul este o persoana fizica. In cazurile in care legea prevede ca paratul va raspunde inscris la interogatoriu , aceasta va fi atasat cererii de chemare in judecata. Cand se va cere dovada cu martori, se vor arata numele si prenumele si adresa martorilor. Veti depune taxa de timbru in original.
In situatia in care o parte din obligatii le-ati indeplinit pana la data primirii prezentei, va rugam sa indepliniti si celelalalte obligatii ce v-au fost puse in vedere pana la termenul precizat
Din ce inteleg eu, trebuie sa depun la dosar dovada platii taxei de timbru. Eu initial am depus o copie primita prin email, deoarece originalul fusese platit in provincie.
Am inteles gresit? Sau mai trebuie si altceva?
Aveti idee cum procedez. Ma duc la registratura judecatoriei si depun depun actele in aceasi zi , cererea completata alaturi de taxa de timbru in original ? Iti trebuie avocat sau programare?
Va multumesc pentru ajutor.