Da, partea care pierde procesul suportă și cheltuielile de judecată. Depinde de probele pe care le puteți aduce ca să demonstrați că i-ați vândut mașina și care a fost prețul. (înscrisuri, martori etc)
Trebuie să contestați în instanță procesul-verbal de constatare a contravenției, în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Doar actul adițional este autentificat la notar? Antecontractul ar trebui să fie tot în formă autentică. Vă sfătuiesc să mergeți la un avocat să verifice documentele și să vă spună ce aveți de făcut.
Bună ziua. Apartamentul, fiind un bun imobil, nu se poate cumpăra valabil decât prin contract de vânzare-cumpărare autentificat la notar public. Dacă aveți Antecontract de vânzare-cumpărare, solicitați vânzătorului să mergeți să perfectați vânzarea la notar, dacă nu dorește îl puteți acționa în instanță pentru a obține o hotărâre judecătorească care să țină loc de contract de vânzare-cumpărare autentificat.
Dacă aveți martori , puteți formula o acțiune în instanță împotriva cumpărătorului.
Nu este posibilă varianta expusă de dvs. Moștenirea se dezbate între toți moștenitorii (fie amiabil, la notar, fie în instanță dacă există neînțelegeri).
Bună ziua,
Pentru schimbarea destinației din locuință în restaurant este necesară emiterea unei autorizaţii de construire numai în situaţia în care pentru realizarea schimbării de destinaţie a spaţiilor sunt necesare lucrări de construcţii (modificări) pentru care legea prevede emiterea autorizaţiei de construire. De asemenea, schimbarea destinției unei construcții trebuie evidențiată în Cartea Funciară (la descrierea construcției). În plus, trebuie să aveți în vedere că pentru schimbarea destinației construcției aveți nevoie de acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică.
Bună ziua,
Pentru a vă putea întabula este nevoie ca împreună cu ceilalți moștenitori să cereți dezbaterea succesiunii atât după străbunici, cât și după bunic. Succesiunea se poate dezbate la notar, în situația în care vă înțelegeți sau în instanță, în situația în care moștenitorii nu se înțeleg. Cele bune!
Bună ziua,
Da, în această situație va trebui să apelați la un executor judecătoresc. Cheltuielile le suportă în primă fază cel care solicită evacuarea, dar apoi cheltuielile cu executarea se recuperează de la persoana evacuată, desigur în situația în care această persoană deține resurse financiare pentru a putea fi executată (dacă nu are bani în conturi sau bunuri care să poată fi valorificate este posibil să nu recuperați cheltuielile).
Așa cum am arătat mai sus pentru a putea fi atrasă răspunderea personală a administratorului mai întâi trebuie deschisă procedura insolvenței. Cererea de deschidere a procedurii insolvenței poate fi formulată fie de debitor, fie de creditori. Valoarea prag fiind de 40.000 lei. În cazul în care cererea de deschidere a procedurii insolvenței este formulată de către angajați, valoarea prag a fost stabilită de către legiuitor la 6 salarii medii brute pe economie/salariat.
Răspunderea personală poate fi antrenată, dacă administratorul a săvârșit una dintre următoarele fapte:
a) a folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;
b) a făcut activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) a dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi;
d) a ţinut o contabilitate fictivă, a făcut să dispară unele documente contabile sau nu a ţinut contabilitatea în conformitate cu legea. În cazul nepredării documentelor contabile către administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, atât culpa, cât şi legătura de cauzalitate între faptă şi prejudiciu se prezumă. Prezumţia este relativă;
e) a deturnat sau a ascuns o parte din activul persoanei juridice ori a mărit în mod fictiv pasivul acesteia;
f) a folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi;
g) în luna precedentă încetării plăţilor, a plătit sau a dispus să se plătească cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori;
h) orice altă faptă săvârşită cu intenţie, care a contribuit la starea de insolvenţă a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.
Vă recomandăm formularea unei astfel de cereri, doar ca o ultimă variantă, deoarece șansele de recuperare a creanțelor în procedura insolvenței sunt mai reduse. Șansele sunt mai mari în cadrul unei acțiuni întemeiate pe dreptul muncii.