avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executor judecatoresc

Buna ziua,Pentru a face o evacuare a unei persoane (care nu vrea sa plece de bunavoie)dintr-un imobil,desi exista o hotarare judecatoreasca de evacuare,definitiva si irevocabila,am inteles ca trebuie apelat la un executor judecatoresc.Cine achita cheltuielile cu executorul judecatoresc,cel care solicita executarea sau cel care refuza sa paraseasca imobilul?Va multumesc anticipat pentru raspunuri
Bună ziua,

Da, în această situație va trebui să apelați la un executor judecătoresc. Cheltuielile le suportă în primă fază cel care solicită evacuarea, dar apoi cheltuielile cu executarea se recuperează de la persoana evacuată, desigur în situația în care această persoană deține resurse financiare pentru a putea fi executată (dacă nu are bani în conturi sau bunuri care să poată fi valorificate este posibil să nu recuperați cheltuielile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata a fostului concubin al mamei mele SmarandaG SmarandaG Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: mama mea a trait in concubinaj (fara a incheia casatoria) timp de 10 ani cu un barbat. Acum 2 ani ea a decedat, ... (vezi toată discuția)
Evacuare persoana tolerata tomaconstantin2 tomaconstantin2 Am mostenit un apartament pe care am facut acte,iar acum sunt unicul propietar Dar in acest apartament inainte sa moara persoana de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Fostii proprietari refuza sa plece din apartamentul pe care l-am cumparat anamaria_oprisan87 anamaria_oprisan87 Buna ziua! si eu ca si multe alte persoane am o problema destul de dificila. am cumparat un apartament din care fostii proprietari refuza sa plece. din data de ... (vezi toată discuția)