avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fostii proprietari refuza sa plece din apartamentul pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fostii proprietari refuza sa plece din apartamentul pe care l-am cumparat

Buna ziua! si eu ca si multe alte persoane am o problema destul de dificila. am cumparat un apartament din care fostii proprietari refuza sa plece. din data de 14 mai le-am dat termen de 17 zile sa paraseasca imobilul, asta inseamna ca pe 1 iunie ar trebui sa fie gol.insa ne-au dat de inteles foarte clar ca nu vor pleca asa repede. am facut un proces verbal separat de contract, autentificat la notar, semnat si de ei prin care se obligau sa plece in acest termen de 17 zile. intrebarea mea care ar fi: daca ar fi sa se ajunga la executor judecatoresc, costurile cine le suporta? am inteles ca ei vor fi cei care vor plati si bine ar fi ca o merita!
probabil ca va trebui sa ii dati si in judecata. cand ii dati in judecata, faceti si o cerere de ordonanta presedintiala prin care sa cereti evacuarea provizorie pana cand se judeca dosarul (ca sa rezolvati f repede treaba). toate costurile vor fi suportate de ei.
Va sugerez ca intai sa ii notificati pe fostii proprietari , in vederea eliberarii imobilului, intr-un anumit termen.

Notificarea o trimiteti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin executor judecatoresc.

In situatia in care acestia refuza sa paraseasca imobilul, promovati o actiune in evacuare .

Solicitati si contravaloarea lipsei de folosinta a imobilului pe toata perioada litigiului.
Pe baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile , ii veti putea evacua pe fostii proprietari, avand sprijinul executorului judecatoresc.



Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare manix960 manix960 Am cumparat un apartament, iar fostul proprietar intarzie plecarea invocand diverse motive (data plecarii a fost stabilita in contractul de vanzare/cumparare). ... (vezi toată discuția)
Executarea unei hotarari de evacuare dmdc dmdc Am doua hotarari definitiva si irevocabile ,de evacuare(acelasi imobil,doi parati). Care sunt ,va rog,pasii de urmat, tinand cont de urmatoarele: Unul din ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)