Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati ce sa fac in urmatoarea situatie: Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, in lei, la Alpha Bank. Mi-am pierdut locul de munca si nu am mai putut plati.Am primit poprire pe conturi si venituri, conform contract credit insa astazi 01.09.2017 am primit o somatie de executare silita imobiliara ca imi va fi executata silit casa pe care o am in proprietate impreuna cu sora mea. Datoria se ridica la valoarea de 9467,56 lei credit+cheltuieli executare. Va rog sa imi spuneti ce sa fac si daca este legal asa ceva.
Va multumesc.
Cu stima,
Adrian Dumitrescu
Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate evita un partaj dupa divort.Casa in care locuiesc in prezent si am locuit impreuna cu fostul sot a fost casa mea parinteasca.Bunica mea din partea mamei ne-a facut act de vanzare cumparare cu f multi ani in urma.Eu as vrea ca fostul sot sa nu aiba nici un drept asupra imobilului, sa ramana fiice noastre.Se poate acest lucru ?Mentionez ca in acest moment casa este ipotecata la banca pentru un credit in CHF si de un an este dat dosarul la executor judecatoresc pentru ca nu am mai putut plati rata integral la banca si am ramas cu restante .Ce se poate face in acest caz? Multumesc .:((
Este vorba despre copilul meu in varsta de 20 ani, am divortat cand inca era minora(17 ani),s-a stabilit o pensie de intretinere in instanta cu acordul din partea mea de a nu se opri pe statul de plata banii ci cu obligatia de a fi trimisi lunar.Copilul a intrat la facultate, a facut un an si acum se va transfera la alt profil urmandu-si studiile in continuare.Tatal a spus ca nu ii mai trimite nici un ban in aceste conditii si incepand cu luna iunie nu a mai trimis nimic.Cum pot rezolva aceasta problema.In momentul in care anul universitar reincepe si pot obtine o adeverinta de la universitate cum trebuie sa procedez pentru a instiinta resursele umane de la serviciul tatalui sa faca poprirea pentru pensie.Sunt eu in masura sa procedez ca atare sau trebuie sa actionez tot in instanta? Va multumesc.