avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati ce sa fac in urmatoarea situatie: Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, in lei, la Alpha Bank. Mi-am pierdut locul de munca si nu am mai putut plati.Am primit poprire pe conturi si venituri, conform contract credit insa astazi 01.09.2017 am primit o somatie de executare silita imobiliara ca imi va fi executata silit casa pe care o am in proprietate impreuna cu sora mea. Datoria se ridica la valoarea de 9467,56 lei credit+cheltuieli executare. Va rog sa imi spuneti ce sa fac si daca este legal asa ceva.
Va multumesc.
Cu stima,
Adrian Dumitrescu
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 13:42, 7 Septembrie 2017
In primul rand trebuie sa intrebati la banca daca nu cumva aveti contract de asigurare somaj, boala, deces atasat la contractul de credit si in acest caz firma de Asigurari trebuia sa va asigure plata ratei de regula 6 luni dupa eveniment. Apoi, luati legatura cu executorul si stabiliti un grafic de esalonare a platii datoriei pe perioada maxima prevazuta de lege, daca aveti vreo sursa de venit. Puteti deasemenea formula contestatie la executarea silita si suspendarea ei in termenul de 15 zile dela primirea somatiei, dar va trebui sa achitati o cautiune de 10% din valoarea supusa executarii.
Trebuie sa verificati daca nu a intervenit prescriptia executarii silite.
Daca a intervenit depuneti contestatie la executare.

Va poate executa silit pe casa chiar daca nu ati garantat cu ea.
Trebuia sa va informati mai inainte de a face imprumutul.
Ce nu înțeleg, dacă dețin jumate din o proprietate cum m-a poate obliga pe mine sa îmi vând jumătatea mea dacă ( sora, frate etc ) are datorie la o banca etc ?. Pur și simplu nu vreau sa vând sau sa iau datoria asupra mea . Multumesc
Deci dvs. aikidoro sunteti sora lui Iasbela67? Atunci cred ca ar trebui sa va alegeti alt loc pt rafuieli personale.
emil6702 a scris:
Nu, nu sant pur și simplu am întrebat . Îmi cer scuze dacă sa interpretrat greșit

Deci dvs. aikidoro sunteti sora lui Iasbela67? Atunci cred ca ar trebui sa va alegeti alt loc pt rafuieli personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Antonianety Antonianety Buna seara! Tatal meu, un om in varsta de 53 de ani, s-a gandit sa faca un imprumut bancar la Alpha bank.... asta cred ca prin 2016! Tot in acel an a facut o ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita ContSters219752 ContSters219752 am avut un imprumut ca persoana fizica facut cu alta persoana fizica pentru suma de 4900 euro la data de 5 06 2012 cu termen scadent la data de 5.09.2012 cu ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita calytul calytul am primit somatie, incheierea executorului, instiintare pentru executare silita a titlului executoriu reprezentat de contract de credit, adresa de infiintare ... (vezi toată discuția)