am primit somatie, incheierea executorului, instiintare pentru executare silita a titlului executoriu reprezentat de contract de credit, adresa de infiintare a popririi catre toate bancile pentru infiintarea popririi asupra tuturor conturilor ( dar eu nu am cont decat pentru platit ratele la banci) si incheierea de la judecatorie prin care incuviinteaza executarea silita irevocabila.
ce urmeaza ? pot sa fac contestatie la executare?pe ce motive?ca suma pe care o datorez e dubla fata de cat era imprumutul desi eu am tot platit la ei cam jumatate, pe motiv ca nu au trimis graficul de rambursare?
daca cer suspendarea executarii ma pun sa platesc cautiunea care e destul de mare nu?!
Teoretic puteti face contestatie la executare silita. E necesar sa aveti si motive. Sa contestati suma, este un motiv bun. Din suma platita deja, mare parte o reprezinta dobanda ce se cuvine bancii, poate de aceea vi se pare ca nu se reflecta in suma ramasa de plata.
Da, trebuie sa platiti cautiune de 10 % din creanta bancii, pentru a obtine suspendarea executarii silite.
Daca aveti venituri pe membru de familie sub 300 lei lunar, puteti obtine scutirea de la plata cautiunii.
dar daca solicit numai anularea formelor de executare efectuate în dosarul de executare pe motiv ca e platita jumatate din suma nu merge?fara sa cer si suspendarea executarii ca sa nu mai platesc cautiune?
credeti ca e un motiv bun pentru faptul ca suma e mai mare decat valoarea imprumutului acordat si mai mult de atat e platit jumatate din el?alt motiv nu stiu pe care sa-l invoc
Nu stiu daca e un motiv bun, doar instanta va aprecia asta, in functie de circumstantele concrete ale spetei. Cu siguranta este un punct de plecare. Poate mai identificati si alte motive.
Girant in dificultate
milana2
Buna,
in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)