avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita

Buna seara! Tatal meu, un om in varsta de 53 de ani, s-a gandit sa faca un imprumut bancar la Alpha bank.... asta cred ca prin 2016! Tot in acel an a facut o refinantare la Banc post, in care contractual isi luau angajamentul de plata a imprumutului total catre Alpha bank! Acum,in.2018 tatalui meu ia venit acasa o somatie de la un executor judecatoresc, cum ca in 15 zile va fi executat silit, punandu-i poprire pe imobil daca nu achita suma care a fost imprumutata de la Alpha bank!..... Nu stiu cum sa il ajut.... va rog astept urgent un raspuns! Cum e posibil asa ceva?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Contestatie la executare, de urgenta!!! Trebuie verificat contractul de imprumut bancar incheiat cu Alpha, contractul de refinantare si introdusa contestatie. Dupa verificarea contractelor se gasesc motivele de contestatie. Aveti 15 zile la dispozitie de la comunicarea somatiei. Din cate inteleg Banc post si-a luat obligatia de a prelua imprumutul, deci ar fi in regula de contestat. Contactati un avocat.

O buna,
Av. Jasmine Oancea

Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
acest răspuns util
trebuie formulata si o cerere de suspendare a executării.
Multumesc mult.... situatia a fost rezolvata cu o dovada de plata de la Banc post! O seara buna!
acest răspuns util
In masura in care aveti si o dovada a faptului ca creditorul a depus si o cerere de renuntare la executare, este totul in regula.

O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit de refinantare (nevoi personale) Bogdan13-10 Bogdan13-10 Buna ziua, Numele meu este Bogdan, am o situatie pe care vreau sa o prezint: - in luna iulie 2008 am semnat un -contract de imprumut pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita isabela67 isabela67 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ce sa fac in urmatoarea situatie: Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, in lei, la Alpha Bank. Mi-am pierdut locul ... (vezi toată discuția)
Imprumut de nevoie personale vrl112 vrl112 Buna ziua , in 2012 am facut un imprumut in banca de nevoi personale , am platit cam 6 luni-12 luni, cam asa , si dupa am plecat din tara , Am revenit in 2017 ... (vezi toată discuția)