Este vorba despre copilul meu in varsta de 20 ani, am divortat cand inca era minora(17 ani),s-a stabilit o pensie de intretinere in instanta cu acordul din partea mea de a nu se opri pe statul de plata banii ci cu obligatia de a fi trimisi lunar.Copilul a intrat la facultate, a facut un an si acum se va transfera la alt profil urmandu-si studiile in continuare.Tatal a spus ca nu ii mai trimite nici un ban in aceste conditii si incepand cu luna iunie nu a mai trimis nimic.Cum pot rezolva aceasta problema.In momentul in care anul universitar reincepe si pot obtine o adeverinta de la universitate cum trebuie sa procedez pentru a instiinta resursele umane de la serviciul tatalui sa faca poprirea pentru pensie.Sunt eu in masura sa procedez ca atare sau trebuie sa actionez tot in instanta? Va multumesc.
Conform art.499 alin(3) din Codul Civil ,,Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani,,.Daca aveti sentinta in care scrie ca se acorda suma de bani pana la varsa de 26 de ani va prezentati la resurse umane din cadrul unitatii de munca a fostului sot si depuneti o cerere prin care solicitati ca pensia alimentara sa fie depusa in contul copilului. Anexati la cerere copie dupa santinta, certif. de nastere a copilului, adev ca urmeaza cursurile scolare, extras de cont.
Cel mai probabil aveti sentinta pana la majoratuil copilului.
Faceti demersurile in instanta rapid, ca sa nu pierdeti pensie, ca puteti solicita (fiica dv. poate solicita) numai de la data punerii in intarziere sau a cererii de chemare in judecata.
Gasiti model pe net, anexati la cerere cele aratate de colegul mai sus, taxa de timbru 20 de lei.