avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea ...

Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea pensie alimentara in urma umei Sentinte civile mai este nevoie de o alta sentinta civila pentru a primi in continuare pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: And2005 , utilizator 13:46, 30 Mai 2023
Daca în hotărârea inițială era prevazut ca beneficiază de pensie pana la majorat atunci este nevoie de o noua acțiune de data aceasta introdusa de major făcând și dovada ca este în continuarea studiilor...
,, pana la majorat , sau intervenirea vreunei cauze de modificare sau stingere a obligatiei dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani , suma ce se va indexa de drept trimestrial in functie de rata inflatiei"", redat din sentinta civila .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai este nevoie de o alta hotărâre.in cazul in care nu se achita pensia demersurile la executorul judecatoresc le face beneficiarul pensiei ..
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns .
O zi frumoasa
S - a facut o solicitare in numele majorului , cei ce trebuiesc sa puna in aplicare fiind Casa de pensii a Mapn , sa vedem ce raspuns se va primi ... am tot incercat telefonic nu raspunde nimeni asa ca tot scrisul ramane de baza .... Asta-i Romania , tara tuturor hartoagelor , in loc sa se simplifice lucrurile mai mult se complica ...

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere- atacare solutie sau o alta actiune ? matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com Am un fiu care in anul 2011 octombrie a implinit 18 ani si care a beneficiat pana la mom respectiv de pensie alimentara ,el fiind si in anul 2011-2012 iunie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara socela socela daca copilul a implinit 18 ani si mai este inca elev dar nu a urmat cursul normal adica la18 ani el trebuie se fie in clasa a 12 sau student dar la 18 ani el ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)