avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea ...

Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea pensie alimentara in urma umei Sentinte civile mai este nevoie de o alta sentinta civila pentru a primi in continuare pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: And2005 , utilizator 13:46, 30 Mai 2023
Există și posibilitatea să vă fie respinsă solicitarea,

Nu e vb de asa ceva, debitorul era in executare silita .
Problema e doar de interpretare a hotararii, ei sistand la18 ani ai copilului.

incercati sa vb cu tatal, poate va da din mana si nu va mai complicati
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
Nicidecum nu va plăti din propria inițiativa, din aceasta cauza am apelat la instanta .
În cazul în care se va respinge solicitarea și în funcție de răspunsul primit se va face din nou acțiune în instanta , de aceasta data la solicitarea copilului major .
Bun ziua,

Pensia este deja stabilita , exista o hotarare judecatoreasca definitiva, daca plata pensiei de intretinere nu este facuta, in mod voluntar, de fostul sot, adresati-va executorului judecatoresc.
Bună ziua ,hotărârea este definitiva și irevocabila , doar ca la începutul discuției eu am întrebat dacă se va face în continuare plata conform acestei hotărâri (deși la momentul acela eu eram reprezentantul legal al minorului) sau este nevoie de o alta hotarare judecătorească?
Iar plata acestei pensi de întreținere era facuta de Casa de pensii a Mapn , doar ca în momentul în care copilul a devenit major plata s -a sistat. S a făcut o solicitare dd către copilul major anexand adev de studiu, CI valabil și extras de cont .
Vom astepta răspunsul casei de pensii Mapn .


Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
And2005, utilizator
Raspunsul de la casa de pensii Mapn este conform solicitarii , adica hotararea se va pune in plata in continuare pana la finalizarea studiilor , cu conditia ca la fiecare inceput de an scolar / universitar sa se transmita dovada , adeverinta de elev sau student ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere- atacare solutie sau o alta actiune ? matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com Am un fiu care in anul 2011 octombrie a implinit 18 ani si care a beneficiat pana la mom respectiv de pensie alimentara ,el fiind si in anul 2011-2012 iunie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara socela socela daca copilul a implinit 18 ani si mai este inca elev dar nu a urmat cursul normal adica la18 ani el trebuie se fie in clasa a 12 sau student dar la 18 ani el ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)