avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PENSIE INTRETINERE- atacare solutie sau o alta actiune ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PENSIE INTRETINERE- atacare solutie sau o alta actiune ?

Am un fiu care in anul 2011 octombrie a implinit 18 ani si care a beneficiat pana la mom respectiv de pensie alimentara ,el fiind si in anul 2011-2012 iunie elev la liceu ,a facut o actiune prin care solicita continuarea acordarii pensiei si in anul scolar respectiv .Termenul acordat a fost ptr 2 oct 2012 .La acest mom el urmeaza cursurile unei facultati dar nu a putut aduce inca adev de student la termenul de pe 2 oct 2012 .S-a dat deja solutia ptr cererea initiala si as dori sa stiu dc pe acelasi dosar pot sa mai adaug si adev de student ptr a se lua in calcul ca el isi continua studiile sau trebuie facuta o alta actiune ??
am omis sa mentionez ca tatal biologic este pensionar MApN ,asta ptr a ma putea dvs lamuri ce fac cu adev de student!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Intr-un dosar in care s-a pronuntat deja o solutie, nu mai aveti posibilitatea, dpdv procedural, sa mai depuneti niciun alt inscris. Ar fi trebuit sa solicitati un termen de judecata pentru a depune si acea adeverinta de student. Din pacate va trebui sa introduceti alta actiune, solicitand ca tatal sa plateasca pensia de intretinere pana la terminarea studiilor, nu mai tarziu de 26 de ani.
as dori sa va mai intreb dc in noua actiune ptr continuarea acordarii pensiei de intretinere sa solicit venitul actual al fostului sot( este pensionar militar) deoarece pensia actuala care s-a stabilit de 150 lei ,o primeste fiul meu de 6 ani fara nicio modificare asupra ei ,mentionez ca el mai are un copil in intretinere
Daca hotararea este data de judecatorie in fond si mai sunteti in termenul de recurs aveti posibilitatea de a ataca hotararea si de a depune acea adeverinta in fata instantei de recurs.

Ar fi trebui ca in actiunea initial asa solicitati majorarea pensiei de intretinere raportat la nivelul veniturilor actuale ale tatalui si nu doar continuarea platii acesteia pana la finalizarea studiilor.

Daca nu ati solicitat acest lucru, mai bine depuneti o noua actiune intrucat in recurs nu aveti dreptul de a mai modifica actiunea initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna suspendare proces matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com fiul meu in varsta de 19 ani a solicitat in anul 2011 octombrie(atunci a implinit 18 ani) continuarea pensiei alimentare deoarece el in anul 2011-2012 a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea ... And2005 And2005 Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea pensie alimentara in urma umei Sentinte civile mai este nevoie de o alta sentinta civila ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danamaris danamaris am 24 de ani,studenta medicina dentara,cu parinti despartiti,nu am mai primit pensie alimentara de la 18 ani de la tatal,care in prezent e pensionar,mai am ... (vezi toată discuția)