avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce inseamna suspendare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ce inseamna suspendare proces

fiul meu in varsta de 19 ani a solicitat in anul 2011 octombrie(atunci a implinit 18 ani) continuarea pensiei alimentare deoarece el in anul 2011-2012 a fost inca elev la liceu .La data procesului ,pe 2 oct 2012 el nu a putut fi prezent deoarece isi continua studiile in inv superior si nici nu a putut aduce adev de student(data procesului a fost la inceputul anului universitar si secretariatul facultatii l-a amanat in aceasta privinta) .Am primit acasa o comunicare -incheiere-suspendare civila prin care se suspenda procesul .Mentionez ca am trimis prin fax o cerere de judecare in lipsa deoarece copilul era la facultate si nu a putut veni.In ce per de timp pot face recursul sau ce atitudine este de adoptat??Multumesc!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 19:55, 9 Octombrie 2012
reclamantul sa depuna o cerere de repunere pe rol a dosarului.
Puteti face recurs in 15 zile de la comunicare, motivand cererea de recurs suspendarea nelegala a instantei de fond, tinand cont ca dvs ati cerut judecarea in lipsa, atasati la cererea de recurs cererea dvs de judecare in lipsa.
1) NU trebuie niciun recurs ;
2) formulaţi imediat o simplă Cerere către instanţă prin care solicitaţi REPUNEREA pe rol a cauzei.Potrivit Codului de Proc.Civilă, când ambele părţi lipsesc şi nu au depus un înscris că acea cauză se poate judeca şi-n lipsa lor, instanţa suspendă acţiune până la cererea părţilor/uneia.
tatal lui biologic a fost prezent la proces unde a mentionat ca mai are un minor in intretinere si pe copilul concubinei sale
Cererea de repunere pe rol trebuie sa cuprinda denumirea instantei, numarul de dosar, numele si prenumele persoanei care o formuleaza, calitatea acesteia, solicitarea de repunere pe rol a cauzei si continuarea judecatii, iar la final semnatura

Solicitati judecarea cauzei si in lipsa partilor legal citate, conform art. 242 din Codul de procedura civila.


Alte discuții în legătură

Suspendarea judecarii cauzei tenis2 tenis2 Daca partile nu s-au prezentat si judecarea cauzei a fost suspendata .,ce se intampla in continuare?La cat timp ,instanta declara procesul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)