fiul meu in varsta de 19 ani a solicitat in anul 2011 octombrie(atunci a implinit 18 ani) continuarea pensiei alimentare deoarece el in anul 2011-2012 a fost inca elev la liceu .La data procesului ,pe 2 oct 2012 el nu a putut fi prezent deoarece isi continua studiile in inv superior si nici nu a putut aduce adev de student(data procesului a fost la inceputul anului universitar si secretariatul facultatii l-a amanat in aceasta privinta) .Am primit acasa o comunicare -incheiere-suspendare civila prin care se suspenda procesul .Mentionez ca am trimis prin fax o cerere de judecare in lipsa deoarece copilul era la facultate si nu a putut veni.In ce per de timp pot face recursul sau ce atitudine este de adoptat??Multumesc!
Puteti face recurs in 15 zile de la comunicare, motivand cererea de recurs suspendarea nelegala a instantei de fond, tinand cont ca dvs ati cerut judecarea in lipsa, atasati la cererea de recurs cererea dvs de judecare in lipsa.
1) NU trebuie niciun recurs ;
2) formulaţi imediat o simplă Cerere către instanţă prin care solicitaţi REPUNEREA pe rol a cauzei.Potrivit Codului de Proc.Civilă, când ambele părţi lipsesc şi nu au depus un înscris că acea cauză se poate judeca şi-n lipsa lor, instanţa suspendă acţiune până la cererea părţilor/uneia.
Cererea de repunere pe rol trebuie sa cuprinda denumirea instantei, numarul de dosar, numele si prenumele persoanei care o formuleaza, calitatea acesteia, solicitarea de repunere pe rol a cauzei si continuarea judecatii, iar la final semnatura
Solicitati judecarea cauzei si in lipsa partilor legal citate, conform art. 242 din Codul de procedura civila.