avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce inseamna suspendare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ce inseamna suspendare proces

fiul meu in varsta de 19 ani a solicitat in anul 2011 octombrie(atunci a implinit 18 ani) continuarea pensiei alimentare deoarece el in anul 2011-2012 a fost inca elev la liceu .La data procesului ,pe 2 oct 2012 el nu a putut fi prezent deoarece isi continua studiile in inv superior si nici nu a putut aduce adev de student(data procesului a fost la inceputul anului universitar si secretariatul facultatii l-a amanat in aceasta privinta) .Am primit acasa o comunicare -incheiere-suspendare civila prin care se suspenda procesul .Mentionez ca am trimis prin fax o cerere de judecare in lipsa deoarece copilul era la facultate si nu a putut veni.In ce per de timp pot face recursul sau ce atitudine este de adoptat??Multumesc!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 19:55, 9 Octombrie 2012
va mai rog sa-mi spuneti cat de repede trebuie depusa aceasta cerere si dc e musai ca la depunerea ei sa fie prezent reclamantul( fiul meu) sau dc ma poate imputernici pe mine sa fac acest lucru? Multumesc!
1) NU există termen de decădere pt depunere cerere în interiorul unui an de la suspendare.Dacă se va împlini un an se va perima.Totuși, este în interesul dvs. ca instanța să se pronunțe cât mai repede posibil, dacă întârziați și instanța va întârzia pronunțarea;
2) NU există nicio obligație stipulată în vreo lege de a fi prezent reclamantul la depunerea acelei cereri de repunere pe rol, ci de a fi cineva ori prezent la proces, personal (reclamantul sau un mandatar cu procură specială sau avocat) ori depuneți un înscris că se poate judeca și-n lipsa reclamantului acea cauză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea judecarii cauzei tenis2 tenis2 Daca partile nu s-au prezentat si judecarea cauzei a fost suspendata .,ce se intampla in continuare?La cat timp ,instanta declara procesul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)